Instagram

29 Temmuz 2015 Çarşamba

Havuçlı yumurta - 104 kkal/100g

1 Porsiyon (390 gram):  Kkal 405,57; Protein 20,37g; Yag 27,83g; Karbonhidrat 13,55g





























Servis: 1 porsiyon
Zaman: 5 dakika + havuç haşlaması

Yumurta nasıl yenir soranlara bir tane daha ipucu tarif! Havuç yerine herhangi başka haşlanmış/ fırınlanmış/ buharda pişmiş sebzeyi kullanabilirsiniz. Mesela dünden kalan kabak, patates, patlıcan, biber, soğan nefis olur.  Kalan yemekleri sakın atmayın! Bu şekilde sebzeleri değerlendirmek pratik sağlıklı ve akıllı bir yol olabilir.

Malzemeler:
Yumurta L-boy 2 tane (120g)
Haşlanmış havuç 150g
Domates 100g
Süzme peyniri 1 yk (20g)
Yeşillik (dereotu/ maydonoz/fesleğen) 2-3 dal (5g)
Karabiber / kırmızı pul biber / yumurta baharatlar
 Zeytinyağı 1 yk (20g)



Başlayalım:
1) Haşlanmış havucu şerit şeklinde kesip yapışmaz tavaya fırça ile zeytinyağı sürüp her 2 tarafında 3-4 dakika kavurun.
2) Tavaya dilim şeklinde kesilmiş domates ilave edin, birlikte 2-3 dakika daha pişirin.
3) Delik açarak yumurtayı üzerine kırın.
4) Süzme peyniri ufalayıp üzerine atın.
5) Yumurta beyazı pişinceye kadar bırakın.
6) Yumurta sarısının üzerine baharatları serpin, yeşillikle süsleyip sıcak servis edin!

Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder