1 Porsiyon (305 gram):
Kkal 436,11; Protein 33,77g; Yag 20,77g; Karbonhidrat 29,14g
Servis:
1 porsiyon
Zaman:
5 dakika + karabuğday haşlaması 15-20 dakika
Spor yaptıktan sonra güzel vücüt
desteklemek adına çok dengeli bir yemektir. Yumurta, yağlı balık ve
karabuğday muhteşem uyum sağlayan bizim için harika yemek alternatiftir!
Akışkan yumurta sarısı, yumuşak ve hafif tuzlu balık parçacıkları, ilginç ve
benzersiz karabuğday tadıyla sizi şaşırtacaktır! Ayrıca bu kadar güzel yemeğin düşük kalorisi ekstra
avantaj olarak mutlu ettirecektir!
Malzemeler:
• Yumurta L-boy 2 tane (120g)
• Karabuğday 40g
• Tuzlanmış somon eti 50g
|
• Yeşillik
(dereotu/ maydonoz/fesleğen)
1
yk (5g)
• Kaynar su 120ml
|
Başlayalım:
1) Öncelikle
karabuğday haşlayın. Suda iyice yıkayıp, süzüp, kaynar suyunu üzerine illave
edip, kapalı olarak kısık ateşte 18-20 dakika pişirin. (Karabuğdayi daha önce
haşlayıp, buzdolabında 5 gün, buzlukta 3 ay kadar saklayabilirsiniz).
2) Yapışmaz
tavayı fırça ile zeytin yağı sürün, haşlanmış karabuğdayı ilave edin, 2-3
dakika bırakın. Daha sonra karıştırıp, yumurta sayısına göre delik açarak üzerine
yumurtaları kırın. Yumurta pişinceye kadar bırakın. Tavayı ateşten alın.
|
4)
Yeşillik ince ince doğrayıp parmesan peynir ile süsleyin.
5) Sıcak
ana yemek olarak servis edin!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder