1 Porsiyon (300gram=1/4): Kkal 127,16; Protein 4,90g; Yag 2,42g; Karbonhidrat 22,52g
|
|
Başlayalım:
1) Bir yapışmaz tencerede 1 yk zeytin yağında yarım
ay şeklinde kesilmiş soğanı kavurun (4-5 dakika).
2) Daha sonra 2-3 santim büyüklüğünde
kesilmiş taze fasulyeyi ekleyip karıştırın, kapağı kapatıp 2 dakika pişirin.
3) Havucu ve patatesi soyun.
4) Havucu, patatesi, patlıcanı ve kabağı
fındık büyüklüğünde küp olarak kesin.
5) Daha sonra 3-4 dakika sırayla sebzeleri
tencereye ilave edip karıştırın, kapağı kapatin. 1. havuç, 2.patates,
3.patlıcan, 4.kabak.
6) En son domates püresini, tuzu,
karab,beri ve 500ml suyunu ekleyip karistırın, kapağı kapatın ve kısık ateşte
30 dakika kadar pişirin. Veya bu aşamada daha önce 180 derece ısıtılmış fırına güveçte 40-50 dakika pişirebilirsiniz.
7) Piştikten sonra eğer daha susuz olsun istiyorsanız 5 dakika kadar açık şekilde
daha pişirin.
8) Hazır Ragu'yu
yeşillikle süsleyip hem sıcak olarak yanında etl/tavuk/balık ile beraber tüketebilirsiniz,
hem de meze olarak soğuk servise sunabilirsiniz. Ayrıca sıcakken yoğurtla
beraber yemeği çok seviyorum.
Afiyet olsun!
|
23 Ağustos 2015 Pazar
Light Sebze Güveç - 42 kkal/100g
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder