1 Porsiyon (350gram=1): Kkal 402,60; Protein 38,71g; Yag 21,52g; Karbonhidrat 14,00g
Servis:
1 porsiyon
Zaman: 10 dakika
Omletin malzemeleri birbirinize o kadar güzel yakışıyor ki! Gerçekten
başaralı bir uyum sağlamış! Kırmızı balık, bezelye, yumurta! Nefis!
Faydalarını bile saymıyorum. Tek kelime ile tabakta sağlık var!
Malzemeler:
• Somon filetosu 100g
• Yumurta 2 tane büyük (120g)
• Bezelye 50g
• Domates 1 tane (100g)
• Yeşillik
(maydanoz, dereotu, fesleğen, taze soğan, ..) 2 yk (10g)
• Tuz 1 tutam
Başlayalım:
1) Balık filetosunu kuş
başı olarak kesin. Yapışmaz yağsız
tavada çevirerek 3-4 dakika kavurun.
2) Daha sonra bezelye ve rendelenmiş
domatesi ilave
edin. 2-3 dakika daha pişirin.
3) Bir kasede yumurtayı ve baharatları
iyice çırpıp tavaya dökün, karıştırın.
4) Pufuduk olsun isterseniz kapağı
kapatıp kısık ateşte pişirin. Veya karıştırarak açık olarak pişirebilirsiniz.
5) Bolca üstüne yeşilliği atın. Yanında
taze kesilmiş domates, salatalık ve zeytin ile hemen servis edin!
Afiyet olsun!
|
21 Ağustos 2015 Cuma
Somonlu domatesli omlet - 115 kkal/100g
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder