Porsiyon (192 gram=1/3): Kkal 212,37; Protein 31,05 g; Yag 4,45 g; Karbonhidrat 13,15g
Afiyet olsun!
Servis: 3 porsiyon
Zaman:
30 dakika
Boylece
pişmiş tavuk lokum gibi oluyor, hem de çok çok hafif. Aynı zamanda çok güzel
yapışkan soslu tavuk olsun diye birşeyler düşündüm. Yani normalde kremayı,
tereyağı, unu konuluyor, ama ben galiba daha sağlıklı ve başaralı yolu
buldum! Herhangi et veya balık pişirirken uygulabileceği teknik!!!
Eşim
de çok beğendi!
Malzemeler:
• Tavuk goğüsü 1 tane (250)g
• Tavuk budu (derisiz, kemiksiz)
3 tane (180 g)
• Sogan 1 buyuk baş (150) g
• Patates 1 orta boy (100g)
• Süzme yoğurt 2 yk (80g)
• Deniz tuzu, kara biber
• Su 200g
Başlayalım:
1) Tavuğu jülyen (uzun şirit) şeklinde kesin, ısınmış teflon tavaya
atın, kapağı kapatın* (Yağı koymuyoruz!). 2-4 dakika soteleyin.
2) Bu arada soğanı soyun ve ufak
ufak doğrayın. Patatesi ince rendeleyin. Tavaya ilave edin.
3) 2 dakika sonra 100ml suyu ekleyin. Daha 10
dakika pişsin.
4) Sonra bir kasede süzme yoğurdu, kalan suyu
(100ml), tuzu ve karabiberi iyice karıştırın, tavaya ekleyin, karıştırın.
Kısık ateşte daha 15-20 dakika pişirin.
5) Servisi sebze yemeği, buhar pilavı, salata
ile edebilirsiniz!
* Yemeği pişirirken hep kapağı kapalı tutun!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder