Instagram

3 Eylül 2014 Çarşamba

Hafif ‘Lokum tavuğu’ – 110 Kkal/100g

Porsiyon (192 gram=1/3):  Kkal 212,37; Protein 31,05 g; Yag 4,45 g; Karbonhidrat 13,15g



Servis: 3 porsiyon
Zaman: 30 dakika

Boylece pişmiş tavuk lokum gibi oluyor, hem de çok çok hafif. Aynı zamanda çok güzel yapışkan soslu tavuk olsun diye birşeyler düşündüm. Yani normalde kremayı, tereyağı, unu konuluyor, ama ben galiba daha sağlıklı ve başaralı yolu buldum! Herhangi et veya balık pişirirken uygulabileceği teknik!!!
Eşim de çok beğendi!  

Malzemeler:
 Tavuk goğüsü 1 tane (250)g
 Tavuk budu (derisiz, kemiksiz) 3 tane (180 g)
 Sogan 1 buyuk baş (150) g
 Patates 1 orta boy (100g)
 Süzme yoğurt 2 yk (80g)
• Deniz tuzu, kara biber
• Su 200g

Başlayalım:
1) Tavuğu jülyen (uzun şirit) şeklinde kesin, ısınmış teflon tavaya atın, kapağı kapatın* (Yağı koymuyoruz!). 2-4 dakika soteleyin.
2) Bu arada soğanı soyun ve ufak ufak doğrayın. Patatesi ince rendeleyin. Tavaya ilave edin.
3) 2 dakika sonra 100ml suyu ekleyin. Daha 10 dakika pişsin.
4) Sonra bir kasede süzme yoğurdu, kalan suyu (100ml), tuzu ve karabiberi iyice karıştırın, tavaya ekleyin, karıştırın. Kısık ateşte daha 15-20 dakika pişirin.
5) Servisi sebze yemeği, buhar pilavı, salata ile edebilirsiniz!
* Yemeği pişirirken hep kapağı kapalı tutun!

Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder