Instagram

30 Ağustos 2014 Cumartesi

Protein krepi / ‘Sporcu’ krepi – 147 Kkal/100g

Porsiyon (140 gram=1/3, yaklaşık 4 orta boy krep):  Kkal 178,64; Protein 11,81 g; Yag 6,18 g; Karbonhidrat 18,31g


Servis: 3 porsiyon
Zaman: 15 dakika

Bu çok özel bir krep tarifi, çünkü spor yapan insan için uyguladım. Yani benim eşim lop yumurta yemekten çok sıkılıyor ve onun için 3 yumurta tüketmek için bu krepler alternatiften biri (benim sevgilim tabi ki bütün servis hafta sonu kahvaltıda yiyor ;).
Normal krep hamurunda 1 tane yumurta var, ben 3 tane koyuyorum, daha az un kullanıyorum, gayet güzel oluyor. Tadı da aynı! Fakat beslenme açısından daha faydalı. Bir porsiyon 12 gram protein içerir! Çok yüksek rakam! Üstelik bütün malzemeler doğal!


Malzemeler:
 Süt 0,15% 220g
 Yumurta 3 tane buyuk boy (152 g)
 Tam buğday unu 70 g
 Kabartma tozu ½ tk (2g)
• Deniz tuzu 1 tutam (1g)


Başlayalım:
1)       Yumurtaları bir kaseye kırın, tuzla biraz çırpın.
2)       Unu ve kabartma tozu ekleyin ve iyice karıştırın.
3)       Sütü azar azar ilave edip karıştırın.
4)       Bir teflon tavayı iyice kızdırın ve bir küçük hamur dolusu kepçe tavayı yuvarlak çevirerek krepi yapın. 1-2 dakika piştikten sonra krepi öbür tarafına çevirin ve 30-60 saniye daha pişirin. Hamur bitine kadar hepsini yapın. Yağsız yaptığımız için biraz tavaya yapışıyor, fakat tahta spatula yardımı ile bir taraftan altına girip elde çevirebilirsiniz. Veya fırçayla çok az tavaya yağ sürün.
5)      Servis yaparken tuzlu krep için çeşitli peynirler, füme et, somon, yeşillik, domates, zeytin; ve tatlı versiyon için fıstık ezmesi, tahin&pekmez, bal, labne peynir, rikotta, lor peyniri, taze meyve, süzme yoğurt en iyi seçeneklerdir!!! İster malzemeleriyle doldurup rulo yaparsın, ister üzerine bir şeyler atıp parça parça yersin, ister soslara batırarak, artık senin zevkine kaldı!

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder