Porsiyon (140 gram=1/3,
yaklaşık 4 orta boy krep): Kkal 178,64; Protein 11,81 g; Yag 6,18 g; Karbonhidrat 18,31g
Servis: 3 porsiyon
Zaman: 15 dakika
Bu çok özel bir krep tarifi, çünkü spor yapan
insan için uyguladım. Yani benim eşim lop yumurta yemekten çok sıkılıyor ve
onun için 3 yumurta tüketmek için bu krepler alternatiften biri (benim sevgilim
tabi ki bütün servis hafta sonu kahvaltıda yiyor ;).
Normal krep hamurunda 1 tane yumurta var, ben 3
tane koyuyorum, daha az un kullanıyorum, gayet güzel oluyor. Tadı da aynı!
Fakat beslenme açısından daha faydalı. Bir porsiyon 12 gram protein
içerir! Çok yüksek rakam! Üstelik bütün malzemeler doğal!
Malzemeler:
• Süt 0,15% 220g
• Yumurta 3 tane buyuk boy (152 g)
• Tam buğday unu 70 g
• Kabartma tozu ½ tk (2g)
• Deniz tuzu 1 tutam (1g)
Başlayalım:
1) Yumurtaları bir kaseye kırın, tuzla
biraz çırpın.
2) Unu ve kabartma tozu ekleyin ve iyice
karıştırın.
3) Sütü azar azar ilave edip karıştırın.
4) Bir teflon tavayı iyice kızdırın ve
bir küçük hamur dolusu kepçe tavayı yuvarlak çevirerek krepi yapın. 1-2 dakika
piştikten sonra krepi öbür tarafına çevirin ve 30-60 saniye daha pişirin. Hamur
bitine kadar hepsini yapın. Yağsız yaptığımız için biraz tavaya yapışıyor,
fakat tahta spatula yardımı ile bir taraftan altına girip elde
çevirebilirsiniz. Veya fırçayla çok az tavaya yağ sürün.
5) Servis
yaparken tuzlu krep için çeşitli peynirler, füme et, somon, yeşillik, domates,
zeytin; ve tatlı versiyon için fıstık ezmesi, tahin&pekmez, bal, labne
peynir, rikotta, lor peyniri, taze meyve, süzme yoğurt en iyi seçeneklerdir!!!
İster malzemeleriyle doldurup rulo yaparsın, ister üzerine bir şeyler atıp
parça parça yersin, ister soslara batırarak, artık senin zevkine kaldı!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder