Instagram

3 Ocak 2015 Cumartesi

Kış kereviz salatası - 39 kkal/100g

1 Porsyon (455 gram):  Kkal 175,5; Protein 13,65 g; Yag 3,60 g; Karbonhidrat 25,95 g


Servis: 1 porsyon
Zaman: 5 dakika

Kışın kök sebzeleri bol bol tüketelim! Kerevizi özellikle! 
Bu salata çok dengeli bir yemektir. Sebze  - vitamin, mineral, lif ve karbonhidrattır, yoğurt - proteindir. Yani tek başına yiyebilirsiniz! Akşam/öğlen yemeği olarak ideal! Hem hafif hem çok doyurucu.

Malzemeler:
• kereviz 1/2 orta baş (150g)
• lahana / ekşi lahana / lahana turşusu 150 g
• yoğurt 1,5% 5 yk (200g) / süzme yoğurt 100g + su 50 ml
• kuru nane / dereotu / maydanoz 1 tutam (3g)
• deniz/kaya tuzu

Başlayalım:
1) Öncelikle lahanayı ince kesip ve tuzu atıp birazcık vıcıklayın. Eğer ekşi/turşu lahanayı kullanuyorsanız kavanozdan alıp ve ufalayıp bir kâseye koyun. Üzerine yoğurdu ve yeşilliği ilave edin.
2) Kerivizi soyup rendeleyin ve karanmaması için hemen öbür malzemeleriyle karıştırın.
3) Güzelce karıştırın, 5 dakika kadar beklettin ve memnuniyetle yiyin!

Afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder