1 Porsyon (455 gram): Kkal 175,5; Protein 13,65
g; Yag 3,60 g; Karbonhidrat 25,95 g
Servis: 1 porsyon
Zaman: 5 dakika
Kışın kök sebzeleri bol bol tüketelim!
Kerevizi özellikle!
Bu salata çok dengeli bir yemektir.
Sebze - vitamin, mineral, lif
ve karbonhidrattır, yoğurt - proteindir. Yani tek başına yiyebilirsiniz!
Akşam/öğlen yemeği olarak ideal! Hem hafif hem çok doyurucu.
Malzemeler:
• kereviz 1/2
orta baş (150g)
• lahana / ekşi
lahana / lahana turşusu 150 g
• yoğurt 1,5% 5 yk (200g) / süzme yoğurt
100g + su 50 ml
• kuru nane /
dereotu / maydanoz 1 tutam (3g)
• deniz/kaya tuzu
Başlayalım:
1) Öncelikle
lahanayı ince kesip ve tuzu atıp birazcık vıcıklayın. Eğer ekşi/turşu
lahanayı kullanuyorsanız kavanozdan alıp ve ufalayıp bir kâseye koyun.
Üzerine yoğurdu ve yeşilliği ilave edin.
2) Kerivizi soyup
rendeleyin ve karanmaması için hemen öbür malzemeleriyle karıştırın.
3) Güzelce
karıştırın, 5 dakika kadar beklettin ve memnuniyetle yiyin!
Afiyet olsun!
|
3 Ocak 2015 Cumartesi
Kış kereviz salatası - 39 kkal/100g
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder