1 Porsyon (360 gram): Kkal 344,52; Protein 23,52 g; Yag 18,72 g; Karbonhidrat 21,16 g
Yıl başından sonra
çok fazla hindi eti kalır. Onu değerlendirmek için her yemeğe sokmaya
çalışıyoruz. Pilav, börek, çörek vs herkes bilir. Fakat size sıra dışı bir alternatifi sunmak isterim. Meze pastası! Duydunuz mu hiç, büyük ihtimalde hayır, çünkü
kendime uydurdum :) Ve çok başaralı oldu.
Denemeye değer bir tariftır,
kalabalık sofrayı hem yakışır, hem şaşırttır, hem doyurur! Neden doyurur, çünkü
bol protein içerir - hindi, mantar, yumurta, yoğurt ve tam buğday unu. Yani
sadece dikkat çekici değil, aynı zamanda da çok
sağlıklı bir pastadır!
|
Malzemeler:
• hindi eti
pişmiş (350g)
• mantar 1 paket (400g)
• soğan 2 baş
(200g)
• deniz/kaya tuzu, karabiber
• dereotu / maydanoz 1-2 dal
|
Başlayalım:
2) Aynı
zamanda ayrı tavalarda birer yemek kaşığı yagı koyup soğanı pembeleşinceye
kadar ve mantarı su çekine kadar kavurun. Baharatları ve tuzu eklemeyi unutmayın.
3) Bir kaseda
yoğurdu, mayonezi, tuzu, gereirse suyu iyice karıştırın.
4) Herşey hazırladıktan ve soğuduktan sonra pastayı tamamlamaya hazırız. Katlar
şöyle olacak: krep – sos – et – krep – sos – soğan – krep – sos – mantar –
krep – sos – et – krep – sos – soğan - krep – sos – mantar – krep – sos – et – krep – sos – soğan - krep –
sos – mantar – krep. Son olarak pastayı her tarafta bolca sosla kaplayın ve
yeşillikle süsleyin. 1-2 saat serin bir yerde beklettin!
Afiyet olsun!
|


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder