Instagram

4 Ocak 2015 Pazar

Diyet Meze Pastası - 95 kkal/100g

1 Porsyon (360 gram):  Kkal 344,52; Protein 23,52 g; Yag 18,72 g; Karbonhidrat 21,16 g



Servis: 4 porsiyon
Zaman: 30 dakika

Yıl başından sonra çok fazla hindi eti kalır. Onu değerlendirmek için her yemeğe sokmaya çalışıyoruz. Pilav, börek, çörek vs herkes bilir. Fakat size sıra dışı bir alternatifi sunmak isterim. Meze pastası! Duydunuz mu hiç, büyük ihtimalde hayır, çünkü kendime  uydurdum :) Ve çok başaralı oldu. 
Denemeye değer bir tariftır, kalabalık sofrayı hem yakışır, hem şaşırttır, hem doyurur! Neden doyurur, çünkü bol protein içerir - hindi, mantar, yumurta, yoğurt ve tam buğday unu. Yani sadece dikkat çekici değil, aynı zamanda da çok sağlıklı bir pastadır!

Malzemeler:
hindi eti pişmiş (350g)
mantar 1 paket (400g)
soğan 2 baş (200g)
• yoğurt 1,5% 8 yk (300g) / süzme yoğurt 200g + su 100ml mayonez light 200 g
• deniz/kaya tuzu, karabiber
• dereotu / maydanoz 1-2 dal









Başlayalım:
1) Öncelikle 2/3 'Protein krepi' hazırlayalım. (Orta boy tavayı tavsiye ederim)
2) Aynı zamanda ayrı tavalarda birer yemek kaşığı yagı koyup soğanı pembeleşinceye kadar ve mantarı su çekine kadar kavurun. Baharatları ve tuzu eklemeyi unutmayın.
3) Bir kaseda yoğurdu, mayonezi, tuzu, gereirse suyu iyice karıştırın.
4) Herşey hazırladıktan ve soğuduktan sonra pastayı tamamlamaya hazırız. Katlar şöyle olacak: krep – sos – et – krep – sos – soğan – krep – sos – mantar – krep – sos – et – krep – sos – soğan - krep – sos – mantar –  krep – sos – et – krep – sos – soğan - krep – sos – mantar – krep. Son olarak pastayı her tarafta bolca sosla kaplayın ve yeşillikle süsleyin. 1-2 saat serin bir yerde beklettin!

Afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder