Instagram

30 Temmuz 2015 Perşembe

Baharatlı panga balığı - 94 kkal/100g

1 Porsiyon (190gram):  Kkal 178,00; Protein 30,00g; Yag 6,00g; Karbonhidrat 0g


Servis: 2 porsiyon
Zaman: 20 dakika

Deniz ürünleri ve çeşit balık pişirmek çok kolay! En kolay yol - balığı al, baharatları üzerine serp, ızgarada veya fırında pişir! Yoksa hafif öldürülmüş sebzelerle karıştırıp güveci yap! En önemlisi bu yumuşacık eti fazla pişirmemek, yani kurutmamak! Öteki yanda deniz ürünleri - proteindir! Yani yumurtanın akı biliyorsunuz ne kadar çabuk pişiyor, denizden gelenler de aynı şekilde çok hızlı peşmiş oluyor, tabi zaman etin kalınlığa göre değişiyor..
Panga balığı (Pangasius) ve dil balığı çok yumuşak beyaz etli balıklardır! Bu balık buharda inanilmaz güzel oluyor, lokum gibi agızda eriyor, sanki çok uzun zaman özel bir marine edişmiş!
Zaten bu tarifi  belki yazmak gerekmiyordu, ama bazen kolay ve pratik tarifi hatırlamak için görmek lazım!

Malzemeler:
• Panga (Pangasius) balık filetosu* 2 tane (200g x 2=400g
• Baharatlar: biberiye, kara biber, karışık biber, rezine tohumları, deniz tuzu
Limon 1 tane

*başka balık da olabilir

Başlayalım:
1) Fırını 200c ısıtın.
2) Limonun kabuğu ufak ufak rendeyin ve balığın üstüne bütün baharatları atıp masaj yapın :) 20-30 dakika bırakın (vaktiniz yoksa hemen pişirebilirsiniz!).
3) Bir fırın kalıbını  fırça yardımıyla hafifçe yaglayın, balığı yerleştirin, üstü kapakla veya alüminium folyo ile kapatın, fırına 15-17 dakika verin. Böylece balık kendi suyuyla pişiyor ve çok lezzetli oluyor. Ayrıca folyodan bir zarf yapıp onun içinde de pişirebilirsiniz. Fırın yoksa, bir tencereye 2 parmak kadar kaynar suyu dokun, üzerine buhar pişiriciyi veya süzgeçi koyun ve folyo zarfını yerleştırın, kapağını kapatıp 20 dakika pişirin.
4) Balığın yanında hafif pilavı / pişmiş sebzeleri / salatayı / çorbayı  garnitür olarak kullanabilirsiniz. Kalan balık suyu garnitür üzerine gezdirip mutlaka sos olarak tükettin!

Afiyet olsun!










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder