Instagram

30 Temmuz 2015 Perşembe

Hafif pilav / Sade pilav / Buharda pilav - 96 kkal/100g

1 Porsiyon (142,5 gram):  Kkal 165,50; Protein 3,45g; Yag 0,10g; Karbonhidrat 36,70g


Servis: 2 porsiyon
Zaman: 20 dakika

Yağ ile pişirilmiş pilav çok ağır bir yemektir! 100 gramında 195 kalori bulunuyor!!!! Çoooooook fazla!  Fakat pilavı seviyorsanız bu metodu kullanarak ara sıra yiyebilirsiniz :)

Bu Jeimi Oliver'in pilav pişirme tekniğidir! Hiç yaği kullanmadan pirinci buharda pişiriliyor, fakat çok leziz ve tane tane oluyor! Başka yemeği hazırlamak için de bu sade pilav kullanılır.

Malzemeler
 Basmati/Yasemin pirinci 100g
 Baharatlar: köri/ safran/ tarçin/ muskat...tadına göre
 Kaynar su 1,5-2 lıtre
 Süzgeç, tencere, aluminyum folyo, kapak

Başlayalım:
1) Pirinci yıkayın.
2) Bir tencereye 1,5 litre kaynar suyu koyup içine pirinci ve istediğiniz baharatları atın, su tekrar kaynadıktan sonra karıştırın ve tam 5 dakika yüksek ateşte pişirin.
3) Pirinci süzgeçirip aynı süzgeçte bırakın, ve aynı tencereye 2 parmak kadar kaynar suyu ekleyıp süzgeçi üstüne yerleştirin, üzerine folyo veya kapak ile kapatın. 8-10 dakika yuksek ateşte pişirmeye bırakın (tenceredeki su süzgeçin altını dokunmamalı!)
4) Ateşi kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Balıkla, etle, tavukla, yani herhangi bir protein ağırlıklı yemekle servis edebilirsiniz. Veya başka bir yemek için kullanabilirsiniz, mesela iç har veya salata için..

Afiyet olsun!
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder