Instagram

25 Ağustos 2015 Salı

Deniz şiş - 152 kkal/100g

1 Porsiyon (370 gram):  Kkal 365,50; Protein 48,50 g; Yağ 18,40 g; Karbonhidrat 2,05 g


Servis: 1 porsiyon
Zaman: 10 dakika

Çok pratik, kaliteli, bol proteinli ve gösterişli bir balık tarifi. Pişmesi kolay, görüntüsü inanılmaz. Peynir olarak erimeyen peynirlerden seçebilirsiniz.

Malzemeler:
Somon filetosu 100g
 Kalamar/karides  100g
 Köy peyniri/helim 50g
Yeşilllik(maydonoz, fesleğen, dereotu vs..) 1 yk (5g)
 Tuz, karabiber

Başlayalım:
1) Somon filetosunu ve peyniri kuşbaşı,  kalamarı halka şeklinde olarak kesin.
2) Üzerine hafif tuzu ve karabiberi serpin, karıştırın.
3) Karışık olarak şişlere takın.
4) Pişirme: 1.Elektrik ızgarada çevirerek 5-7 dakika. 2. Daha önce ısıtılmış fırında10 dakika. 3.Tavada her tarafta 2er dakika.
5) Karabiberle ve yeşillikle süsleyip ızgara sebze, salata veya çorba ile sıcakken servis edin!

Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder