Instagram

25 Ağustos 2015 Salı

Somonlu domatesli yumurta - 102 kkal/100g

1 Porsiyon (370 gram):  Kkal 376,40; Protein 40,39 g; Yağ 19,73 g; Karbonhidrat 10,33 g


Servis: 1 porsiyon
Zaman: 10 dakika

Bu tarifte ben soyulmuş konserve domatesi kullanıyorum, çok daha güzel oluyor. Çünkü konserve domates daha konsantre. Fakat şart değil. Birazcik domates püresi ekleyerek taze domatesi de kullanabilirsiniz. Besin değeri olarak çok dengeli bir yemektir. Yumurta sarısını sulu bırakıyorum, çünkü onu balık parçaları batarak sos olarak kullanıyorum.
Çok basit görünüyor fakat lezzet açısında gerçekten bomba!

Malzemeler:
Somon filetosu 1 parça 150g
 Yumurta 1 tane büyük (60g)
 Soyulmuş domates konservesi / domates 200g
• Yeşillik (fesleğen, dereotu vs..) 1 yk (5g)
 Tuz, karabiber

Başlayalım:
1) Somon filetosunu ve domatesi kuşbaşı olarak doğrayın.
2) Orta ateşte ısınmış yapışmaz tavaya öncelikle balığı koyun, 4 dakika çevirerek kavurun.
3) Domatesleri, tuzu, karabiberi, yeşillikleri ekleyin ve 3 dakika daha kavurun.
4) Ortada yer açıp yumurtayı kırın. Yumurta istediğiniz kıvamına gelene kadar pişirin.
5) Karabiberle ve yeşillikle süsleyip salata, taze kesilmiş sebze veya bir parça güzel ekmek ile sıcakken servis edin!

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder