Instagram

23 Ağustos 2015 Pazar

Diyet Tartar Sosu #1 - 92 kkal/100g

1 Porsiyon (220gram=1):  Kkal 191,40; Protein 11,43g; Yag 8,90g; Karbonhidrat 15,89g



Servis: 1 porsiyon
Zaman: 5 dakika

Bu tarif hafif 'Tartar Sos'unun versiyonu! Klasik tarifinde baz olarak mayonez kullanılır. Fakat bu şekilde çok ağar oluyor. Bana kalırsa, yoğurtlu daha da lezzetli.
Balık, tavuk, et, taze veya fırın sebzelerini çok yakışır. Ayrıca 'dip sos' olarak ev yapımı cips ile de güzel gider!

Malzemeler:
• Süzme yoğurt  2 yk (60g)
• Yoğurt yarım yağlı 1 yk (30g)
• Hardal 1 yk (15g)
• Ketçap 2 yk (30g)
• Yeşillik (maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik..) 2 yk (5g)
• Kornişon 2 yk (30g)
• Haşlanmış yumurta sarısı 1 tane (18g)
• Limon suyu 1 yk (10g)
• Tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber tadına göre
• Sarmısak 1 diş (5g)  

Başlayalım:
1) Kornişonleri ve yeşillikleri ince ince kıyın.
2) Sarımsağı iyice ezin.
3) Yumurta sarısını çatalla ezin.
4) Bütün malzemeleri bir kasede güzelce karıştırın.
5) Güzel bir kaseye koyup yemeğiniz yanında servis edin!

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder