Instagram

24 Ağustos 2015 Pazartesi

Tuzlanmış Somon / Sushi Somon - 174 kkal/100g

1 Porsiyon (86 gram):  Kkal 150,20; Protein 18,33 g; Yağ 7,43 g; Karbonhidrat 6,68 g



Servis: 6 porsiyon
Zaman: 24 saat

Norveç Gravlax tarifi blogumda var. Fakat daha sade versiyonu size göstermek istedim. Bazı insanlar dereotu, hardal, kişnişten hoşlanmaz. Bu yuzden en basiti göstereceğim. Böylece hazırlanan somonu başka yemekler için kullanabilirsiniz. Mesela lezzetli sandviçleri, hızlı pizzalarıi, değişik salataları, pratik atıştırmalıkları, küçük ikramlıkları, şik mezeleri, şaşırtıcı ezmeleri, lapon sushi, yani çeşitli yemekleri yapabilirsiniz.
Hem de marketlerde bu somon çok pahalı. Bu da size güzel kaliteli yemekler yapabilmek için ekonomik bir çözüm.

Malzemeler:
• Somon balığı filetosu 550g (derili)
• Tuz (deniz, himalayi, kaya) 2 yk (30g)
• Şeker 2 yk (30g)
 Votka 2 yk (20g)

Başlayalım:
1) Öncelikle güzel kokan taze somon filetosunu seçmek gerekir. Bu çok önemli. Ben hep Metro marketten alıyorum, çünkü orada süreklilik var, balık fazla durmuyor, taze taze yeniliyor. Bu tarif için 2 eşit parça lazım.




























2) Suda yıkayıp kağıt havlu ile kurutun. Bir derin tabakta üzerine votkayı dökün ve güzelce her tarafta gelecek şekilde elde dizin. 1-2 dakika beklettin, fazlası dökün, kalan alkol zaten uçacaktır (votkayı dezenfeksiyon sebebiyle kullanıyoruz). Tekrar kağıt havlu ile kurutun.
3) Bir kapta tuzu ve şekeri karıştırın.
4) Derin bir düz tabağa bu karışımdan eşitçe serpin. 




























5) Üzerine bir balık parçasını deri aşağıya gelecek şeklinde koyun. 




























6) Üzerine gene karışımdan serpin ve birazcık balığa masaj yapın. 




























7) Üzerine öbür parçasını deri yukarıya gelecek şeklinde koyun ve gene kalan karışımdan serpin. Yani balık parçaları yüz yüze olacak fakat ters olarak.




























8) Üzerine bir düz tabağı koyun




























9) Ve streç folyo ile sarın.




























10) Herhangi ağrılık üzerine koyarak buzdolabında 12-36 saat beklettin. 





































11) Beklettikten sonra balığın bırakılmış suyunu dökün. 




























12) Ve eritilmemiş tuzu ve şekeri dikkatli kağıt havlu ile üzerinden alın. 




























13) Bir cam kabında buzdolabında saklayın (1 hafta kadar).




























14) Servis etmeden önce somonu dolaptan çıkartın. Dilimlenmek için keskin ince bir bıçak yardımıyla deri olmayan tarafından incecik şekilde deriye kadar kesin.

Afiyet olsun!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder