Instagram

19 Ağustos 2015 Çarşamba

Et Güveç / Dana Rosto - 124 kkal/100g

1 Porsiyon (250gram=1/4):  Kkal 309,00; Protein 32,85g; Yag 9,29g; Karbonhidrat 23,30g

Servis: 4 porsiyon
Zaman: 15 dakika + 2-3 saat

Kırmızı et sevmeyen bu şekilde denesin! Çok kaliteli leziz sağlıklı ve besleyici! Gereksiz yağı koymadan muhteşem tadına ulaşabilirsiniz. Sebze ve uygun baharatlar eti ancak yakışır. Bolca hazırlayarak hafta boyunca değişik yemekleri yapabilirsiniz. Mesela etli sandviçi, dürümü, light böreği, omleti veya pizzayı yapılabilir.

Malzemeler:  
Kırmızı et az yağlı 500g
Havuç 1 tane büyük (150g)
Soğan 1 tane büyük (200g)
Rezene (Fennel) 1 baş + sapı (150g)
Domates püresi 200g
Domates salçası 50g
Domates 1 tane (100g)
Sarımsak 1 tam baş (50g)
Su/sebze suyu/bulyon 500ml
Baharatlar: tuz, karabiber, 2 defne yaprağı
• Yeşillik (maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik..) tadına göre
• Su yaklaşık 2 litre


Başlayalım:
1) Öncelikle kırmızı et parçaları kızgın yapışmaz tavada her tarafta mühürleyin. Tavadan alın.
2) Kesilmiş soğanı, aynı tavada biraz kavurun, daha sonra istediğiniz şeklinde kesilmiş sebzeleri ekleyin, biraz daha kavurun.
3) Döküm tencereye veya güvece etleri, sebzeleri, baharatları ve bütün diş sarımsakları kat kat koyun, üzerine rendelenmiş domatesi ve suda eritilmiş domates salçasını ve püresini dökün. Su ile tamamlayın. Ve ağır ağır kısık ateşte ocak üzerinde veya fırında 180 derecede 2,5-3 saat pişirin.
4) Sıcakken taze kesilmiş sebzelerle, patates püresiyle veya közlenmiş sebzelerle servise sunabilirsiniz! Kalan et ile sonraki günlerde nefis sandviç veya dürüm hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder