1 Porsiyon (250gram=1/4):
Kkal 309,00; Protein 32,85g; Yag 9,29g; Karbonhidrat 23,30g
Servis:
4 porsiyon
Zaman: 15 dakika + 2-3 saat
Kırmızı
et sevmeyen bu şekilde denesin! Çok kaliteli leziz sağlıklı ve besleyici! Gereksiz yağı koymadan muhteşem tadına ulaşabilirsiniz.
Sebze ve uygun baharatlar eti ancak yakışır. Bolca hazırlayarak hafta boyunca
değişik yemekleri yapabilirsiniz. Mesela etli sandviçi, dürümü, light böreği,
omleti veya pizzayı yapılabilir.
Malzemeler:
• Kırmızı et az yağlı 500g
• Havuç 1 tane büyük (150g)
• Soğan 1 tane büyük (200g)
• Rezene (Fennel) 1 baş + sapı (150g)
• Domates püresi 200g
• Domates salçası 50g
• Domates 1 tane (100g)
• Sarımsak 1 tam baş (50g)
• Su/sebze suyu/bulyon 500ml
• Baharatlar: tuz, karabiber, 2 defne yaprağı
• Yeşillik
(maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik..) tadına göre
• Su yaklaşık 2
litre
|
Başlayalım:
1) Öncelikle kırmızı et parçaları kızgın
yapışmaz tavada her tarafta mühürleyin. Tavadan alın.
2) Kesilmiş soğanı, aynı tavada biraz
kavurun, daha sonra istediğiniz şeklinde kesilmiş sebzeleri ekleyin, biraz
daha kavurun.
3)
Döküm tencereye veya güvece etleri, sebzeleri, baharatları ve bütün diş
sarımsakları kat kat koyun, üzerine rendelenmiş domatesi ve suda eritilmiş
domates salçasını ve püresini dökün. Su ile tamamlayın. Ve ağır ağır kısık
ateşte ocak üzerinde veya fırında 180 derecede 2,5-3 saat pişirin.
4)
Sıcakken taze kesilmiş sebzelerle, patates püresiyle veya közlenmiş sebzelerle
servise sunabilirsiniz! Kalan et ile sonraki günlerde nefis sandviç veya
dürüm hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder