Instagram

5 Ağustos 2015 Çarşamba

Fırında yoğurtlu tavuk - 98 kkal/100g

1 Porsiyon (370gram=1/2b): Kkal 363,06; Protein 55,52g; Yag 10,86g; Karbonhidrat 12,13g


Servis: 2 porsiyon
Zaman: 60 dakika

Yüksek proteinli olan yemektir. Tavuk eti, mantar, az yağlı peynir ve yoğurt zaten proteindir. Fakat gayet leziz bir tariftir. Soğan, mantar ve kekik tavuğa çok yakışır.
Tavuk göğsü genelde sert ve kuru olur. Fakat bu tarifi uygulandıktan sonra belki fikrinizi değiştirebilirsiniz!

Malzemeler:  
Tavuk göğüsü 2 tane (350g)
Soğan 1 tane (150g)
Mantar 1/2 paket (200g)
Light beyaz peynir 2 yk (50g)
Baharatlar: tuz, karabiber, kekik vs..

Başlayalım:
1) Tavuk göğüsü eti aynı kalınlıkta olsun diye kalın tarafında birazcık kesip kitap gibi açın ve üzerine streç filmini koyarak ağar bir şey (döküm tava, dövücü, dondurma kaşığı) ile birkaç kere vurun. Tavuk 0,5-0,7 mm kalınlıkta olacak.
2Bir derin tabağında yoğurdu baharatlarla karıştırın.Daha sonra tavuk göğüsünü bu karışıma batarak ve iyice her tarafına sürerek dolaba marinasyona bırakın. Ne kadar uzunsa o kadar iyi (1-12 saat). Fakat zaman yoksa hemen de pişirebilirsiniz.
3) Soğanı ve mantarı az miktar yağı ile kavurun (12-15 dakika). Ateşten alıp biraz soğutun.
4) Fırını 200C fanlı olarak açın.
5) Göğüslerini alarak pişmiş sebzeler ve peynir ile doldurup uygun fırın kalıbına yerleştirin. Kalıp geniş olmaması lazım. Üzerine kalan yoğurdu dökün. Kapak veya alüminyum folyo ile kapatıp fırına verin ve 35 dakika pişirin.
6) Yanında salata, sebze veya çorba ile sıcak olarak servis yapın!

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder