Instagram

5 Ağustos 2015 Çarşamba

Hafif tavuk ciğer ezmesi / Light pate / Chiken liver pate - 131 kkal/100g

1 Porsiyon (132gram=1/6):  Kkal 172,00; Protein 19,46g; Yag 8,53g; Karbonhidrat 4,82g



Servis: 6 porsiyon
Zaman: 25 dakika

Tavuk ciğeri tüketmek için bam başka bir yol! Pate (ciğer ezmesi) seven için çok hafif ve leziz bir tariftir! Normalde pate çok fazla hayvansal ve tereyağ içerir. Ben her zamanki gibi ciğer ezmesi çok seven insan olarak hafifletmek için uğraştım ve başardım!
Buyurun yeni hafif tarif karşınızda!

Malzemeler:  
Tavuk ciğeri 600g
Soğan büyük baş 1 tane (150g)
Armut 1 tane (150g)
Zeytin yağı 1 yk (20g)
Baharatlar: tuz, karabiber
Opsyon olarak: soğanla kavrulmuş havuç, kereviz sapı, maydanoz

Başlayalım:
1) Yapışmaz tavada soğanı yarım halka şeklinde doğrayın ve çok az yağda kavurun. Yaklaşık 5 dakika. Daha sonra dilimlenmiş armudu ve baharatlar ekleyerek karıştırın. Daha 7-10 dakika kavurun. Tavadan alıp soğutun.
2) Aynı tavayı biraz yağ koyarak kızdırın ve ciğerleri ekleyin. Üzerine tuz ve karabiber atın. Bir tarafında yüksek ateşte 3-4 dakika kızartın. Daha sonra çevirin, tuzu ve karabiberi üzerine atın ve ateşi ortaya alıp kapağı kapatıp öbür tarafında 10-12 dakika kadar pişirin. Ciğer suyunu bırakacak. Bir bıçakla ciğerin içene sokun, eğer pembe su geliyorsa pişmiş demek, eğer yok ise hemen ateşten alın! Unutmayın ki ciğeri fazla pişmemek gerek! Kapağı açıp soğutun.
3) Pişmiş soğanı, armudu, ciğeri ve ciğer suyunu rondo yardımı ile iyice ezin.
4) Hemen servis yapabilirsiniz, veya buzdolabında 4 gün kadar saklayabilirsiniz. Buzlukta 2 ay kadar da durur.
5) İster ekmek/galeta üzerine sür, ister iç harcı olarak kullan, ister başka yemek yaparak malzeme olarak tüket, ister meze şeklinde akşam sofrayı çeşitlendir. Bana kalırsa en güzel yolu kahvaltıda ezme olarak yemek! Katı yumurta, labne peynir, salatalık, çavdar gevreği, kaşar, dereotu, (bazen hafta sonları kahvaltıda yaramazlık olarak tereyağ;) en iyi kombinasyonlardan!

Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder