Instagram

13 Ağustos 2015 Perşembe

Light misket köftesi - 118 kkal/100g

1 Porsiyon (268gram=1/4=22-23köftecik):  Kkal 315,23; Protein 30,25g; Yağ 9,42g; Karbonhidrat 27,71g


Servis (90 tane): 4 porsiyon
Zaman: 45 dakika

Bir tane daha türk klasik tariflerinden benim tarafımdan yorumlanmış light versiyonu! Hem danayı hem tavuğu kullanıyorum, yağı koymuyorum, sos olarak da yoğurt. Çok dengeli ve bol proteinli yemektir! Bence çok güzel olmuş. Siz de deneyin!

Malzemeler:  
Tavuk göğüsü kıyması 1 büyük boy 230g
Dana kıyması az yağlı 150g
Bulgur inci köftelik 100g
Soğan orta boy 1 tane (120g)
Yumurta küçük boy 1 tane (50g)
• Baharatlar (tuz, karabiber, kimyon) tadına göre
Un 2 yk (40g)
• Yeşillik (dereotu, maydanoz, vb..) ince kıyılmış 10-15 dal (15g)
Yoğurt yarım yağlı 400g

Başlayalım:
1) Soğanı ince tarafında rendeleyin.
2Kıymaları, soğanı, yumurtayı, baharatları ve bulguru bir kasede karıştırıp birkaç dakika yoğurun. Daha sonra fındık büyüklüğünde parçalar koparıp iki el arasında yuvarlayarak top seklinde köfteleri yapın ve unlanmış düz tepsine attın.
3) Hepsini yapıldıktan sonra tepsini sallayın, unla köftelerin her tarafı kaplasın diye.
4) Şimdi ya bol kaynar suda köftelerin yukarıya çıkına kadar haşlayın, veya buharda 15-20 dakika kadar.
5) Servis için ince kıyılmış yeşillikleri, baharatları ve yoğurdu bir kasede çırpın.
6) Köfteleri tabağa alın, üzerine sosla kaplayın ve kırmızı pul biberle süsleyin.

Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder