Servis (90 tane):
4 porsiyon
Zaman: 45 dakika
Bir
tane daha türk klasik tariflerinden benim tarafımdan yorumlanmış light versiyonu!
Hem danayı hem tavuğu kullanıyorum, yağı koymuyorum, sos olarak da yoğurt.
Çok dengeli ve bol proteinli yemektir! Bence çok güzel olmuş. Siz de deneyin!
Malzemeler:
• Tavuk göğüsü
kıyması 1 büyük boy 230g
• Dana kıyması az
yağlı 150g
• Bulgur inci
köftelik 100g
• Soğan orta boy 1 tane (120g)
• Yumurta küçük
boy 1 tane (50g)
• Baharatlar (tuz, karabiber, kimyon) tadına göre
• Un 2 yk (40g)
• Yeşillik
(dereotu, maydanoz, vb..) ince kıyılmış 10-15 dal (15g)
• Yoğurt yarım
yağlı 400g
Başlayalım:
1) Soğanı ince tarafında rendeleyin.
2) Kıymaları, soğanı, yumurtayı, baharatları ve bulguru bir kasede
karıştırıp birkaç dakika yoğurun. Daha sonra fındık büyüklüğünde parçalar
koparıp iki el arasında yuvarlayarak top seklinde köfteleri yapın ve unlanmış
düz tepsine attın.
3)
Hepsini yapıldıktan sonra tepsini sallayın, unla köftelerin her tarafı
kaplasın diye.
4) Şimdi
ya bol kaynar suda köftelerin yukarıya çıkına kadar haşlayın, veya buharda 15-20 dakika kadar.
5)
Servis için ince kıyılmış yeşillikleri, baharatları ve yoğurdu bir kasede
çırpın.
6) Köfteleri
tabağa alın, üzerine sosla kaplayın ve kırmızı pul biberle süsleyin.
|
13 Ağustos 2015 Perşembe
Light misket köftesi - 118 kkal/100g
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder