1 Porsiyon (391gram=1/3):
Kkal 544,42; Protein 49,90g; Yag 20,26g; Karbonhidrat 43,90g
Zaman: 30 dakika
Biraz önce Light 'fish fingers' tarifi verdim.
Fakat somon balığı ile de inanılmaz güzel oluyor. Fakat bu balık biraz daha
yağlı olduğu için ayrı yazmak istedim. Aynı metodunu kullanarak bu tarifi de fırında
yapıyorum. Somonu seviyorsanız, kesin beğenecek bir tarif olacaktır!
1)
Light Somon 'Fish fingers' - 191 kkal/100g
1 Porsiyon (210gram=1/3):
Kkal 401,97; Protein 39,20g; Yag 16,28g; Karbonhidrat 28,25g
Malzemeler:
• Somon balığı
filetosu 500g
• Yumurta 1 tane büyük (60g)
• Un 4 yk (80g)
• Tam buğday galeta unu / galeta unu 6 yk (10g)
• Tuz, karabiber tadına
göre, toz sarımsak, kırmızı biber, pul biber, kuru fesleğen
Başlayalım:
1) Fırını 220 derece ısıtın.
2) Balık filetosunu parmak şeklinde
kesin.
3)
Üç tane tabak hazırlayın: birinci un, ikinci çırpılmış yumurta, üçüncü galeta
unu ve baharatlar karışımı.
4) Balık parçaları önce una batırın, sonra
yumurtaya ve galeta una. Fakat her istasyonunda fazlasını silkelenmeyi unutmayın!
5)
Bütün parmakları fırın tepsisine dizin ve fırına verin, 12-15 dakika pişirin.
6)
Sıcakken limon ve istediğiniz sos ile servise sunabilirsiniz! Ayrıca yoğurtlu
sosunu deneyebilirsiniz.
2)
Yoğurtlu Sos - 79 kkal/100g
1 Porsiyon (181gram=1/3):
Kkal 142,45; Protein 10,70g; Yag 3,98g; Karbonhidrat 15,65g
Malzemeler:
• Yoğurt süzme 300g
• Limon suyu 1,5 tane (90g)
• Hardal 3 tk (45g)
• Ketçap 3 yk (90g)
• Dereotu ince kıyılmış 3
yk (15g)
• Tuz, karabiber, sarımsak
tadına göre
Başlayalım:
1) Bütün malzemeleri bir kasede iyice
çırpın, tadına bakın,zevkinize göre malzemeleri azaltır artırabilir.
2) Light Somon 'Fish fingers' ile servis
yapın.
Afiyet olsun!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder