Instagram

21 Ağustos 2015 Cuma

Light Somon 'Fish fingers' + Yoğurtlu Sos - 139 kkal/100g

1 Porsiyon (391gram=1/3):  Kkal 544,42; Protein 49,90g; Yag 20,26g; Karbonhidrat 43,90g

 Servis: 3 porsiyon
Zaman: 30 dakika

Biraz önce Light 'fish fingers' tarifi verdim. Fakat somon balığı ile de inanılmaz güzel oluyor. Fakat bu balık biraz daha yağlı olduğu için ayrı yazmak istedim. Aynı metodunu kullanarak bu tarifi de fırında yapıyorum. Somonu seviyorsanız, kesin beğenecek bir tarif olacaktır!

1) Light Somon 'Fish fingers' - 191 kkal/100g
1 Porsiyon (210gram=1/3):  Kkal 401,97; Protein 39,20g; Yag 16,28g; Karbonhidrat 28,25g

Malzemeler:  
Somon balığı filetosu 500g
Yumurta 1 tane büyük (60g)
Un 4 yk (80g)
Tam buğday galeta unu / galeta unu 6 yk (10g)
• Tuz, karabiber tadına göre, toz sarımsak, kırmızı biber, pul biber, kuru fesleğen
Başlayalım:
1) Fırını 220 derece ısıtın.
2) Balık filetosunu parmak şeklinde kesin.
3) Üç tane tabak hazırlayın: birinci un, ikinci çırpılmış yumurta, üçüncü galeta unu ve baharatlar karışımı.
4) Balık parçaları önce una batırın, sonra yumurtaya ve galeta una. Fakat her istasyonunda fazlasını silkelenmeyi unutmayın!
5) Bütün parmakları fırın tepsisine dizin ve fırına verin, 12-15 dakika pişirin.
6) Sıcakken limon ve istediğiniz sos ile servise sunabilirsiniz! Ayrıca yoğurtlu sosunu deneyebilirsiniz.

2) Yoğurtlu Sos - 79 kkal/100g
1 Porsiyon (181gram=1/3):  Kkal 142,45; Protein 10,70g; Yag 3,98g; Karbonhidrat 15,65g

Malzemeler:  
Yoğurt süzme 300g
Limon suyu 1,5 tane (90g)
Hardal 3 tk (45g)
Ketçap 3 yk (90g)
• Dereotu ince kıyılmış 3 yk (15g)
• Tuz, karabiber, sarımsak tadına göre
Başlayalım:
1) Bütün malzemeleri bir kasede iyice çırpın, tadına bakın,zevkinize göre malzemeleri azaltır artırabilir.
2) Light Somon 'Fish fingers' ile servis yapın.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder