Komple yemek olarak: 1 Porsiyon (431gram=1/3): Kkal 431,42; Protein 50,96g; Yag 7,16g; Karbonhidrat 41,73g
Servis: 3 porsiyon
Zaman: 30 dakika
1)
Light 'Fish fingers' - 115 kkal/100g
1 Porsiyon (250gram=1/3):
Kkal 288,97; Protein 40,26g; Yag 3,18g; Karbonhidrat 26,08g
Normalde
biliyorsanız 'fish fingers'/ 'balık nugget' yağda kızartılır. Fakat ben
fırında yapıyorum ve inanılmaz güzel oluyor! Bu kadar güzel tarif varken artık
bu kızartmadan uzak duralım! En azında deneyin ;)
Ayrıca
bu yemek kendisi çok dengelidir. Bol proteinli, azıcık karbonhidratlı. Balık
yumuşacık oluyor, dış kaplaması çıtır çıtır.. Ay şimdiden bile canım gene
çektı :)
Ve bu yoğurtlu sos balığa inanılmaz yakışıyor.
İçinde hardal, ketçap, limon suyu ve ferahlatıcı dereotu var. Baz olarak da
mayonez değil süzme yoğurdu kullanıyorum. Böylece hem daha hafif hem daha
lezzetli! Bu sosu sadece 'fish fingers' için değil, herhangi balığa ve tavuğa
yakışır, ayrıca mangal/fırın sebze ile nefis olur!
Mutlaka ikisi bir arada deneyin!
|
Malzemeler:
• Mezgit balığı
filetosu* 100g
• Yumurta 1 tane büyük (60g)
• Un 4 yk (80g)
• Tam buğday galeta unu / galeta unu 5 yk (80g)
• Tuz, karabiber tadına
göre, toz sarımsak, kırmızı biber, pul biber, kuru fesleğen
*levrek, panga, kalkan olabilir
Başlayalım:
1) Fırını 220 derece ısıtın.
2) Balık filetosunu parmak şeklinde
kesin.
3)
Üç tane tabak hazırlayın: birinci un, ikinci çırpılmış yumurta,
4) Balık parçaları önce una batırın, sonra
yumurtaya ve galeta una. Fakat her istasyonunda fazlasını silkelenmeyi unutmayın!
5)
Bütün parmakları fırın tepsisine dizin ve fırına verin, 12-15 dakika pişirin.
6)
Sıcakken sosla beraber servise sunabilirsiniz!
2) Yoğurtlu Sos -
79 kkal/100g
1 Porsiyon (181gram=1/3):
Kkal 142,45; Protein 10,70g; Yag 3,98g; Karbonhidrat 15,65g
Malzemeler:
• Yoğurt süzme 300g
• Limon suyu 1,5 tane (90g)
• Hardal 3 tk (45g)
• Ketçap 3 yk (90g)
• Dereotu ince kıyılmış 3 yk (15g)
• Tuz, karabiber, sarımsak tadına göre
Başlayalım:
1) Bütün malzemeleri
bir kasede iyice çırpın, tadına bakın,zevkinize göre malzemeleri azaltır
artırabilir.
2) Light 'Fish
fingers' ile servis yapın.
|
Afiyet olsun!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder