Instagram

20 Ağustos 2015 Perşembe

Light 'Fish fingers' + Yoğurtlu Sos - 100 kkal/100g

Komple yemek olarak: 1 Porsiyon (431gram=1/3): Kkal 431,42; Protein 50,96g; Yag 7,16g; Karbonhidrat 41,73g
Servis: 3 porsiyon
Zaman: 30 dakika


1) Light 'Fish fingers' - 115 kkal/100g
1 Porsiyon (250gram=1/3):  Kkal 288,97; Protein 40,26g; Yag 3,18g; Karbonhidrat 26,08g

Normalde biliyorsanız 'fish fingers'/ 'balık nugget' yağda kızartılır. Fakat ben fırında yapıyorum ve inanılmaz güzel oluyor! Bu kadar güzel tarif varken artık bu kızartmadan uzak duralım! En azında deneyin ;)
Ayrıca bu yemek kendisi çok dengelidir. Bol proteinli, azıcık karbonhidratlı. Balık yumuşacık oluyor, dış kaplaması çıtır çıtır.. Ay şimdiden bile canım gene çektı :)
Ve bu yoğurtlu sos balığa inanılmaz yakışıyor. İçinde hardal, ketçap, limon suyu ve ferahlatıcı dereotu var. Baz olarak da mayonez değil süzme yoğurdu kullanıyorum. Böylece hem daha hafif hem daha lezzetli! Bu sosu sadece 'fish fingers' için değil, herhangi balığa ve tavuğa yakışır, ayrıca mangal/fırın sebze ile nefis olur!
Mutlaka ikisi bir arada deneyin!

Malzemeler:  
Mezgit balığı filetosu* 100g
Yumurta 1 tane büyük (60g)
Un 4 yk (80g)
Tam buğday galeta unu / galeta unu 5 yk (80g)
• Tuz, karabiber tadına göre, toz sarımsak, kırmızı biber, pul biber, kuru fesleğen
*levrek, panga, kalkan olabilir

Başlayalım:
1) Fırını 220 derece ısıtın.
2) Balık filetosunu parmak şeklinde kesin.
3) Üç tane tabak hazırlayın: birinci un, ikinci çırpılmış yumurtaüçüncü galeta unu ve baharatlar karışımı.
4) Balık parçaları önce una batırın, sonra yumurtaya ve galeta una. Fakat her istasyonunda fazlasını silkelenmeyi unutmayın!
5) Bütün parmakları fırın tepsisine dizin ve fırına verin, 12-15 dakika pişirin.
6) Sıcakken sosla beraber servise sunabilirsiniz!

2) Yoğurtlu Sos - 79 kkal/100g
1 Porsiyon (181gram=1/3):  Kkal 142,45; Protein 10,70g; Yag 3,98g; Karbonhidrat 15,65g

Malzemeler:  
Yoğurt süzme 300g
Limon suyu 1,5 tane (90g)
Hardal 3 tk (45g)
Ketçap 3 yk (90g)
• Dereotu ince kıyılmış 3 yk (15g)
• Tuz, karabiber, sarımsak tadına göre

Başlayalım:
1) Bütün malzemeleri bir kasede iyice çırpın, tadına bakın,zevkinize göre malzemeleri azaltır artırabilir.
2) Light 'Fish fingers' ile servis yapın.


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder