Instagram

4 Ağustos 2015 Salı

Tavuk ciğeri - 128 kkal/100g

1 Porsiyon (325gram=1/2hazır yemeğin)Kkal 415,71; Protein 53,10g; Yag 18,75g; Karbonhidrat 10,30g


Servis: 2 porsiyon
Zaman: 10 dakika

Tavuk ciğeri çok faydalı protein kaynağıdır. Spor yapanlar için önemli bir besindir! İçindeki Demir, vitanin A, vitamin C, Çinko, Kalsiyum bizim bağışıklık sistemi kurur ve güçlendirir. Ayrıca içeren folik asit hamile kadınlar ve çocuklar için ekstra yararlı olur.

Eğer ciğeri sevmiyorsanız, belki daha önce yanlış pişirme tekniğiyle karşılaşmış olabilirsiniz. Bu nazik gıdayı  fazla pişirmemek gerek. Sıcak tavada kapak kullanmadan (sıçramasın tel kapak kullanın) çok az yağı ekleyerek pişirin. Ciğer dişta kızarmış olması lazım fakat içi yumuşacik ve kremamsı. Fazla pişmiş ciğer çok sert olur!

Bence ciğerin en iyi arkadaşlar  tuz ve karabiber'dir.
Soğan ve mantar garnitür olarak da inanılmaz yakışıyor. Ama dilerseniz yanında 'göbek' salatası, patates veya havuç püresi, taze salatalık, buharda pişmiş kabak çok ta güzel olur.


Malzemeler:  
Tavuk ciğeri 500g
Sogan büyük baş 1 tane (150g)
Mantar 200g
Baharatlar: tuz, karabiber
• Zeytin yağı 1 yk (20g)


Başlayalım:
1) Yapışmaz tavada soğanı yarım halka şeklinde doğrayın ve çok az yağda kavurun. Yaklaşık 10-15 dakika. Baharatlar ekleyerek karıştırın. Tavadan alın.
2) Ayrı  yapışmaz tavada çok az yağda mantarı da kavurun, suyu gidine kadar. Baharatlar ekleyerek karıştırın.
3) Soğan kavurduğu tavayı biraz yağ koyarak kızdırın ve ciğerleri ekleyin. Üzerine tuz ve karabiber atın. Bir tarafa yuksek ateşte 3-4 dakika kızartın. Daha sonra çevirin, tuzu ve karabiberi üzerine atın ve ateşi ortaya alıp öbür tarafında 6-7 dakika kadar pişirin. Bir bıçakla ciğerin içene sokun, eğer pembe su geliyorsa pişmiş demek, eğer yok ise hemen ateşten alın! Ciğeri fazla pişmemek gerek, dişta kızarmış olması lazım fakat içi yumuşacik ve kremamsı. Fazla pişmiş ciğer çok sert olur!
4) Servis yaparken tabağa ciğerden, mantardan ve soğandan koyup istediği şekilde süsleyebilirsiniz. Sıcak olarak tavsiye ederim.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder