Instagram

3 Ağustos 2015 Pazartesi

Tavuklu kar topları - 110 kkal/100g

1 Porsiyon (375gram=1/2):  Kkal 411,15; Protein 47,28g; Yag 2,67g; Karbonhidrat 47,82g


Servis: 2 porsiyon
Zaman: 60 dakika

Çok dengeli sağlıklı bir yemek bu! Tavuk göğüsü muhteşem protein kaynağıdır. Dilerdeniz etli de yapılabilir, veya tavuk / kırmızı et karışık olarak kıymayı hazırlabilirsiniz. Köfte ekmeksiz yumurtasız yapıyorum fakat lezzetini ve kıvamını kabakla ve baharatla tuturabiliyorum. Ayrıca pişmiş soğan koyduğum için inanılmaz güzel oluyor!
Ve tabii ki sıra dışı görüntüsü hem sizi hem sevdiklerinizi şaşırtacak, eminim!

Malzemeler:  
Tavuk göğüsü 2 tane (350g)
Sogan 1 tane (150g)
Kabak 1 tane küçücük (100g)
Baharatlar: tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik, kimyon
Pirinç yasemin/basmati 100 g

Başlayalım:
1) Öncelikle tavuk kıymasını yapalım. Ben göğüsünü alıyorum ve rondodan geçiriyorum. Çok kolay!
2) Soğanı yarım halka şeklinde doğrayın ve çok az yağda kavurun. Yaklaşık 10 dakika. Ateşten alıp soğutun. Soğuduktan sonra da küçük küçük kesin.
3) Kabak ince ince rendeleyin ve  avuçlarınızda sıkarak fazla suyudan kurtulun.
4) Pirinç hariç bütün malzemeleri karıştırın ve ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
5) Bir tabağa pirinç koyun ve üzerine kofteleri atarak sallayıp tek tek yuvarlayın. Pirincin koftenin her tarafında yapışması lazım.
6) Hazırlanmış köfteleri buzdolabında en az 1 saat bekletmek fayda var (kendi toparlanıyor). Fakat hemen de pişerebilirsiniz.
7) Buhar pişiricini yağlayıp üzerine mesafe bırakarak topları yerleştirin.
8) Buharda 35-45 dakika pişirin!
9) Sevdiğiniz soslarla veya yoğurtla hemen servis edin!

Afiyet olsun!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder