Instagram

18 Ağustos 2015 Salı

Yumurtalı buhar pilavı - 86 kkal/100g

1 Porsiyon (210gram=1/2):  Kkal 181,20; Protein 9,27g; Yag 6,92g; Karbonhidrat 19,10g

Servis: 2 porsiyon
Zaman: 17 dakika

Pilavın bam başka bir şekil. Gerçekten sıradışı bir yontem kullanıyorum ve çok memnunum. Böylece yüksek proteinli yumuşak pilav oluyor! Mutlaka deneyin!

Malzemeler:  
Basmati / Yasemin pirinci 150g
Yumurta 2 tane 120g
 Baharatlar: tuz 1 fiske, zerdeçal 1 tk, safran 1 tutam

Başlayalım:




















































Hafif pilav gibi başlıyoruz:
1) Pirinci yıkayın.
2) Bir tencereye 2  litre kaynar suyu koyup içine pirinci ve istediğiniz baharatları atın, su tekrar kaynadıktan sonra karıştırın ve tam 5 dakika yüksek ateşte pişirin.
3) Pirinci süzgeçirip aynı süzgeçte bırakın, ve aynı tencereye 2 parmak kadar kaynar suyu ekleyıp süzgeçi üstüne yerleştirin, üzerine folyo veya kapak ile kapatın. 8 dakika yuksek ateşte pişirmeye bırakın (tenceredeki su süzgeçin altını dokunmamalı!)
4) Pirincin içine ayrı kasede çırpılmış yumurtaları azar azar ekleyıp çatalla karıştırın. 2-3 dakika açık kapakla altındaki su daha kaynasın. Ateşi kapatın ve 3 dakika kapalı olarak dinlendirin.
5) Bir parça balıkla, etle, tavukla servis edebilirsiniz.



Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder