1 Porsiyon (210gram=1/2):
Kkal 181,20; Protein 9,27g; Yag 6,92g; Karbonhidrat 19,10g
Zaman: 17 dakika
Pilavın
bam başka bir şekil. Gerçekten sıradışı bir yontem kullanıyorum ve çok
memnunum. Böylece yüksek proteinli yumuşak pilav oluyor! Mutlaka deneyin!
Malzemeler:
• Basmati / Yasemin
pirinci 150g
• Yumurta 2 tane 120g
|
Başlayalım:
|
Hafif pilav gibi başlıyoruz:
1) Pirinci yıkayın.
2) Bir
tencereye 2 litre kaynar suyu koyup içine pirinci ve
istediğiniz baharatları atın, su tekrar kaynadıktan sonra karıştırın ve tam 5
dakika yüksek ateşte pişirin.
3) Pirinci süzgeçirip aynı süzgeçte
bırakın, ve aynı tencereye 2 parmak kadar kaynar suyu ekleyıp süzgeçi üstüne yerleştirin,
üzerine folyo veya kapak ile kapatın. 8 dakika yuksek ateşte
pişirmeye bırakın (tenceredeki su
süzgeçin altını dokunmamalı!)
4) Pirincin içine ayrı kasede çırpılmış yumurtaları azar
azar ekleyıp çatalla karıştırın. 2-3 dakika açık kapakla altındaki su daha
kaynasın. Ateşi
kapatın ve 3 dakika kapalı olarak dinlendirin.
5) Bir parça balıkla, etle, tavukla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder