Instagram

23 Ağustos 2015 Pazar

Light 'Tavuk Nugget' - 162 kkal/100g

1 Porsiyon (250gram=1/2):  Kkal 404,46; Protein 53,87g; Yag 6,73g; Karbonhidrat 34,07g


Servis: 2 porsiyon
Zaman: 25 dakika

Normalde 'nugget' derin yağda kızartılır. Fakat ben fırında yapıyorum ve çok çok güzel oluyor!
Tavuk göğüsünü kullandıma rağmen içi yumuşacık oluyor, dışı kıtır kıtır :)
Yanında herhangi garnitür gerek yok, zaten dışı galeta unu olduğu için baya doyurucu oluyor. Sadece taze salatalık veya salata yaprakları uygun olabilir. Ayrıca yoğurtlu sos, ketçap, hardal, barbekü sos, light mayonez, acı sos gibi yanında servise eklenebilir.

Malzemeler:  
Tavuk göğüsü 2 tane orta-büyuk boy 400g
Yumurta 1 tane orta boy (50g)
Un 4 yk (80g)
Tam buğday galeta unu / galeta unu 6 yk (100g)
• Tuz, karabiber tadına göre, toz sarımsak, kırmızı biber, pul biber, kuru fesleğen

Başlayalım:
1) Fırını 200 derece ısıtın.
2) Tavuk filetosunu parmak şeklinde kesin.
3) Üç tane tabak hazırlayın: birinci un, ikinci çırpılmış yumurta,  üçüncü galeta unu ve baharatlar karışımı.
4) Tavuk parçaları önce una batırın, sonra yumurtaya ve galeta una. Fakat her istasyonunda fazlasını silkelenmeyi unutmayın!
5) Bütün parmakları fırın tepsisine dizin ve fırına verin, fanlı olarak 15-17  dakika pişirin.
6) Sıcakken taze sebze ve soslarla servise sunabilirsiniz!

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder