1 Porsiyon (250gram=1/2):
Kkal 404,46; Protein 53,87g; Yag 6,73g; Karbonhidrat 34,07g
Servis:
2 porsiyon
Zaman: 25 dakika
Normalde
'nugget' derin yağda kızartılır. Fakat ben fırında yapıyorum ve çok çok güzel
oluyor!
Tavuk
göğüsünü kullandıma rağmen içi yumuşacık oluyor, dışı kıtır kıtır :)
Yanında
herhangi garnitür gerek yok, zaten dışı galeta unu olduğu için baya doyurucu
oluyor. Sadece taze salatalık veya salata yaprakları uygun olabilir. Ayrıca yoğurtlu
sos, ketçap, hardal, barbekü sos, light mayonez, acı sos gibi yanında servise
eklenebilir.
Malzemeler:
• Tavuk göğüsü 2
tane orta-büyuk boy 400g
• Yumurta 1 tane orta boy (50g)
• Un 4 yk (80g)
• Tam buğday galeta unu / galeta unu 6 yk (100g)
• Tuz, karabiber tadına
göre, toz sarımsak, kırmızı biber, pul biber, kuru fesleğen
Başlayalım:
1) Fırını 200 derece ısıtın.
2) Tavuk filetosunu parmak şeklinde
kesin.
3)
Üç tane tabak hazırlayın: birinci un, ikinci çırpılmış yumurta, üçüncü galeta unu ve baharatlar karışımı.
4) Tavuk parçaları önce una batırın, sonra
yumurtaya ve galeta una. Fakat her istasyonunda fazlasını silkelenmeyi unutmayın!
5)
Bütün parmakları fırın tepsisine dizin ve fırına verin, fanlı olarak 15-17 dakika pişirin.
6)
Sıcakken taze sebze ve soslarla servise sunabilirsiniz!
|
23 Ağustos 2015 Pazar
Light 'Tavuk Nugget' - 162 kkal/100g
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder