1 Porsiyon (220gram=1): Kkal 191,40; Protein 11,43g; Yag 8,90g; Karbonhidrat 15,89g
|
Servis: 1 porsiyon
Zaman: 5 dakika
Bu tarif hafif 'Tartar Sos'unun versiyonu! Klasik
tarifinde baz olarak mayonez kullanılır. Fakat bu şekilde çok ağar oluyor. Bana
kalırsa, yoğurtlu daha da lezzetli.
Balık, tavuk, et, taze veya fırın sebzelerini çok
yakışır. Ayrıca 'dip sos' olarak ev yapımı cips ile de güzel gider!
Malzemeler:
• Süzme yoğurt 2 yk (60g)
• Süzme yoğurt 2 yk (60g)
• Yoğurt yarım yağlı 1 yk (30g)
• Hardal 1 yk (15g)
• Ketçap 2 yk (30g)
• Yeşillik (maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik..) 2 yk (5g)
• Kornişon 2 yk (30g)
• Haşlanmış yumurta sarısı 1 tane (18g)
• Limon suyu 1 yk (10g)
• Tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber tadına göre
• Sarmısak 1 diş (5g)
Başlayalım:
1) Kornişonleri ve
yeşillikleri ince ince kıyın.
2) Sarımsağı iyice
ezin.
3) Yumurta
sarısını çatalla ezin.
4) Bütün malzemeleri bir kasede güzelce
karıştırın.
5) Güzel bir kaseye koyup yemeğiniz
yanında servis edin!
Afiyet olsun!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder