Instagram

30 Eylül 2015 Çarşamba

Diyet kabaklı graten - 87 kkal/100g

1 Porsiyon (450gram):  Kkal 391,5; Protein 18,38 g; Yağ 20,85 g; Karbonhidrat 35,67 g



Servis: 1 porsiyon 
Zaman: 10 min + 220-250 derece 15-20 dakika

Bu graten biraz değişik fırın tarifi. Dün ilk defa yaptım ve çok çok beğendim. Bu yüzden de paylaşmak istedim. Garnitür olarak çok başaralı bir secenek olabilir. Ayrıca ana yemek olarak da çok güzel olur. Hafif sağlıklı ve çok çok lezzetli. Sarımsak kabağa inanılmaz yakışıyor.

Malzemeler
• Kabak 1 tane küçük (120g)
• Taze soğan 5-7 dal (75g)
• Havuç 1 tane küçük (80g)
• Süt 3/4 bardak (150ml)
• Tam buğday unu 1 yk (15g)
• Zeytin yağı 1 yk (20g)
• Sarımsak 2 diş (5g)
• Dereotu 4-5 dal (10g)
• Kaşar peyniri 30g
• Tuz, karabiber, muskat

Başlayalım


1) Fırını 220 derece ısıtın.
2Taze soğanı ve dereotunu ayrı olarak ince kıyın. Havucu rendeleyin. Kabağı yuvarlak şeklinde 3-4 mm kalınlıkta kesin. Peyniri rendeleyin.
3Yapışmaz tavada 1 çay kaşığı zeytin yağı ısıtın, soğanı ve havucu ekleyin. Biraz su ekleyerek kapalı olarak orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin (5 dakika). Ateşten alın.
4) Bu arada sosu hazırlayın: Yapışmaz yağsız küçük tencerede 1 yk unu renk değişine kadar sürekli karıştırarak kavurun (3-4 dakika). Daha sonra tel çırpıcı yardımı ile karıştırarak yavaş yavaş sütü ekeyin. Tuzu, karabiberi ve 1/2 çay kaşığı muskat rendesini ilave edip kısık ateşte karıştırarak kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin.
5Sosu ve pişmiş sebzeleri karıştırıp uygun hafif yağlanmış fırın kalıbına dökün. Üzerine 1/2 peynir rendesinden ve 1/2 dereotudan serpin. Üzerine çiçek şeklinde kabak yuvarlakları dizin.
6) Sarmısağı ezip 1 çk zeytin yağı ile karıştırın ve kabakların üzerine fırça yardımı ile sürün.
7Fırına verin ve 15 dakika pişirin.
8) Daha sonra üzerine kalan peynirden serpip, tekrar fırına verin ve peynir hafif kızarına kadar pişirin (5 dakika).
9) Fırından alıp üzerine kalan dereotuyu serpin. Garnitür veya yoğurt/balık/et/tavuk ile ana yemek olarak sıcak veya soğuk servise uygun.

Afiyet olsun!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder