Servis: 1 porsiyon
Zaman: 10 min + 250 derece 15-20 dakika
Bu
salata inanılmaz birşey. Köfte yanında olmazsa olması. Közlenmiş sebzelerin kömür
kokusu aklını baştan alacaktır. Denemek şart!
Ayrıca o kadar sağlıklı ki, sözüm bitti
bile. Her gün yiyebilirsiniz, sınır yok ;)
Malzemeler
• Patlıcan 2 tane (300g)
• Kuru soğan 4-5
ufak baş (200g)
• Kırmızı biber 4
tane (300g)
• Nar ekşisi 2 yk (40g)
• Sarımsak 1 ufak baş (50g)
• Tuz, karabiber
Başlayalım
1) Salatanın başaralı olması doğru
közlenmesidir. Bence en güzel yolu elektrik ızgarasıdır. Fakat fırında,
ocakta, mangalda da olabilir. Bütün sebzeleri (sarımsak dahil) kabuklu olarak
her dört tarafında çevirerek siyahlaşıncaya ve içi yumuşayıncaya kadar
pişirin.
2) Sebzeleri pişince kapaklı tencereye koyun ve 5 dakika dinlendirin
(kabukları kolayca soyulması sağlar). Soyun. Patlıcanı, biberi ve soğanı
parmak kalınlıkta kesin.
3) Sarımsağı ezip ve nar ekşisi ile
karıştırıp sebzelere ilave edin. Karıştırın.
4) Servise hem
sıcak hem soğuk olarak sunabilirsiniz.
Afiyet olsun!
|
30 Eylül 2015 Çarşamba
Köz salatası - 70 kkal/100g
1 Porsiyon (1/2=325gram): Kkal 228,44; Protein 7,05 g; Yağ 0,14 g; Karbonhidrat 53,06 g
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder