Instagram

30 Eylül 2015 Çarşamba

Köz salatası - 70 kkal/100g

1 Porsiyon (1/2=325gram):  Kkal 228,44; Protein 7,05 g; Yağ 0,14 g; Karbonhidrat 53,06 g




Servis: 1 porsiyon
Zaman: 10 min + 250 derece 15-20 dakika

Bu salata inanılmaz birşey. Köfte yanında olmazsa olması. Közlenmiş sebzelerin kömür kokusu aklını baştan alacaktır. Denemek şart!
Ayrıca o kadar sağlıklı ki, sözüm bitti bile. Her gün yiyebilirsiniz, sınır yok ;)

Malzemeler
Patlıcan 2 tane (300g)
Kuru soğan 4-5 ufak baş (200g)
Kırmızı biber 4 tane (300g)
Nar ekşisi 2 yk (40g)
Sarımsak 1 ufak baş (50g)
• Tuz, karabiber

Başlayalım
1) Salatanın başaralı olması doğru közlenmesidir. Bence en güzel yolu elektrik ızgarasıdır. Fakat fırında, ocakta, mangalda da olabilir. Bütün sebzeleri (sarımsak dahil) kabuklu olarak her dört tarafında çevirerek siyahlaşıncaya ve içi yumuşayıncaya kadar pişirin.
2) Sebzeleri pişince kapaklı tencereye koyun ve 5 dakika dinlendirin (kabukları kolayca soyulması sağlar). Soyun. Patlıcanı, biberi ve soğanı parmak kalınlıkta kesin.
3Sarımsağı ezip ve nar ekşisi ile karıştırıp sebzelere ilave edin. Karıştırın.
4) Servise hem sıcak hem soğuk olarak sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder