1 Porsiyon (320
gram): Kkal 342,85; Protein 41,09 g; Yağ 16,67 g; Karbonhidrat 10,78 g
Servis: 1 porsiyon
Zaman: 10 dakika
Süper basit ve süper lezzetli!
Malzemeler:
• Somon
filetosu (200g)
• Sakız kabak 1 adet orta boy (150g)
• Tuz, karabiber
• Biberiye
sapları (opsyonel)
|
Başlayalım:
1) Somon filetosunu kuşbaşı şeklinde kesin.
2) Kabağı uzun şerit şeklinde ince kesin.
3) Şiş çubuklarını veya biberiye saplarını (fazla yapraklarını alıp) şiş
yapın. Önce bir kabak şeridin ucunu delin, arkasında somonu, arkasında
somonun bir tarafından döndürüp kabağı, gene somonu, öbür tarafından döndürüp kabağı,
gene somon, gene yeni şerit kabak vs.. Malzeme bitine kadar birkaç tane yapın.
4) Izgarada/fırında/tavada/mangalda çevirerek pişirin. (Her tarafı
1-2er dakika, fazla pişirmeyin!)
5) Yanında sebze ile üzerine limonu sıkarak sıcakken
servis edin!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder