1 Porsiyon (166
gram): Kkal 261,26; Protein 18,24
g; Yağ 12,53 g; Karbonhidrat 18,27 g
Servis: 6 porsiyon
Zaman: 10 dakika (60 dakika sebze
pişirme)
Bu gerçekten inanılmaz bir salata. Geleneksel rus salatası, fakat daha
asil ve hafif versiyondur. Çok doyurucu, dengeli ve lezzetli. Ana yemek
olarak bile yenir. Mutlaka deneyin!
Malzemeler:
• Tuzlu/füme somon
filetosu 300g
• Havuç 2 adet orta
boy (200g)
• Patates 2 adet orta
boy (200g)
• Pancar
2 adet orta boy (300g)
• Yumurta 3
adet büyük (165g)
• Süzme yoğurt
100g
• Yarım yağlı
1,5% yoğurt 100g
• Mayonez Lıght
100g
• Taze soğan/maydanoz/dereotu 50g
|
• Tuz
Başlayalım:
1) Havucu, patatesi ve pancarı kbuklu olarak pişine kadar haşlayın (20-40
dakika). Veya aluminyum folyoya sarıp 1 saat 180 derece fırınlayın. Sogutun,
soyun, ayrı ufak rendeleyin.
2) Yumurtaları lop haşlayın (8 dakika). Sogutun, soyun, ufak
rendeleyin.
3) Taze yeşillikleri ince kıyın.
4) Balık filetosunu küçük küp şeklinde kesin.
5) İki yoğurdu ve mayonezi iyice karıştırın, gerekirse tuz ekleyin.
6) Bir uygun kaseye streç folyo ile kaplayın ve pancarı bastırarak
dizin. Üzerine biraz sostan gezdirin. Sonra havuç katı gelecek ve tekrar sos.
Sonra yumurta. Sonra balık. Sonra sos ve son olarak patates.
7) Düz tabağı ile kapatıp ters çevirin, kase ve streçi alın. Üzerine kalan
sosla kaplayın. Taze yeşilliklerle süsleyin.
8) Bu şeklinde buzdolabında en az 2 saat dinlendirin!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder