Instagram

4 Eylül 2015 Cuma

Diyet Bordo Salatası (Şuba Salatası) - 157 kkal/100g

1 Porsiyon (166 gram):  Kkal 261,26; Protein 18,24 g; Yağ 12,53 g; Karbonhidrat 18,27 g


Servis: 6 porsiyon
Zaman: 10 dakika (60 dakika sebze pişirme)

Bu gerçekten inanılmaz bir salata. Geleneksel rus salatası, fakat daha asil ve hafif versiyondur. Çok doyurucu, dengeli ve lezzetli. Ana yemek olarak bile yenir. Mutlaka deneyin!

Malzemeler:
Tuzlu/füme somon filetosu 300g
 Havuç 2 adet orta boy (200g)
 Patates 2 adet orta boy (200g)
Pancar 2 adet orta boy (300g)
 Yumurta 3 adet büyük (165g)
 Süzme yoğurt 100g
 Yarım yağlı 1,5% yoğurt 100g
 Mayonez Lıght 100g
 Taze soğan/maydanoz/dereotu 50g

 Tuz

Başlayalım:
1) Havucu, patatesi ve pancarı kbuklu olarak pişine kadar haşlayın (20-40 dakika). Veya aluminyum folyoya sarıp 1 saat 180 derece fırınlayın. Sogutun, soyun, ayrı ufak rendeleyin.
2) Yumurtaları lop haşlayın (8 dakika). Sogutun, soyun, ufak rendeleyin.
3) Taze yeşillikleri ince kıyın.
4) Balık filetosunu küçük küp şeklinde kesin.
5) İki yoğurdu ve mayonezi iyice karıştırın, gerekirse tuz ekleyin.
6) Bir uygun kaseye streç folyo ile kaplayın ve pancarı bastırarak dizin. Üzerine biraz sostan gezdirin. Sonra havuç katı gelecek ve tekrar sos. Sonra yumurta. Sonra balık. Sonra sos ve son olarak patates.
7) Düz tabağı ile kapatıp ters çevirin, kase ve streçi alın. Üzerine kalan sosla kaplayın. Taze yeşilliklerle süsleyin.
8) Bu şeklinde buzdolabında en az 2 saat dinlendirin!

Afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder