Teppanyaki - uzakdoğu mutfağının bir pişirme teknigi'dir! Teppan - plaka, ve yaki - ızgara demektir. Büyük bir masayi düşünün, tam ortasında ve bir tarafta şefin yeri oluyor, yani koskocaman ocak var, onun üzerinde usta hep yemekleri pişiriyor. Şef sadece bu yerde kalıyor, bir tarafta gereken malzemeler var, öbür tarafta servis tabakları var. U şekilde masanın kenarlarında misafirler oturuyorlar ve yemek pişirme işlemini izliyorlar. Aşçi gözlerimiz üzerinde arka arkaya birkaç farklı yemekler hazırlanıyor ve hemen ikram ediyor, misafirler onu yerken sıradaki yemeği pişiriliyor.. Şef iki tane özel bıçagi kullanıyor, spatula şekilde, ve ne kadar güzel hareketler ediyor ki: onları çeviriyor, havaya atlıyor, hızlı hızlı malzemeleri kesiyor, karıştırıyor, ocağının üzerinde gezdiriyor.. Çok ilginç ve çok keyifli birşey :) Japon tarzında deniz ürünlerini, sebze yemekleri, eti, tavugu, mantarlari pişiriliyor, tabi ki çok güzel çeşit soslarıyla. Bu sadece yemek pişirmesi değil bu bir show!!! Çok çok etkelici, eğlenceli, lezzetli, şaşırtıcı ve sağlıklı!!!
Teppanyaki mutlaka deneyin, eminim memnun kalırsınız..
Sevgilimle bu hafta sonu onu hissetmek için bir muhteşem yere gittik! Ne kadar beğendik anlatamam!!
Selamlaşdıktan sonra İlk olarak bizimki çok güzel mantarlı sebzeleri hazırlandı. Beyaz lahana, soğan, kırmızı biber, mantar, soya sosu ve baharatlar! Yuksek ateşte ve buyuk ocakta çok çabuk pişiriliyor, ve sebzeler çıtır halinde bırakılıyor. Tam japon sebzeler oluyor:)
İkinci yemeğimiz lezziz kocaman karedestı! Nasıl bu yemek hazırlanıyor görmek lazım, çok profesyonelce ve etkelici.
Üçüncü olarak nefis deniz tarağını! Söylemek birşey yok, çünkü bunu zaten çok seviyorum, ve ne kadar güzel yumuşacık ve lezzetli olduğunu anlatmak çok zor. Şefimiz bunlar için çok uygun sebzeli sosu hazırlandı ve sıcacık servis yaptı.
Sıradaki dördüncü pilav oldu. Ama nasıl bir pilav! Yumurtalı sebzeli pilav. Başka yemeklere göre pilav en uzun zaman pişiriliyor, o yüzden onu hazırlarken aşçi show yapıyor. Böylece misafirler sıkılmıyorlar ve heyecanla yemeği bekliyorlar.
Beşinci yemeğimiz et oldu. Tekrar aynı şeyler söylemek istiyorum :) Malzeme olarak et çok kaliteliydi, pişirme tarzı da mükemmeldi, tabii ki sonuç harika çıktı! Ben medyum pişmiş istedim, sevgilim tam pişmiş. İkisi çok güzeldi, ama bana göre bu kadar kaliteli restoranlarda genellikle et çok güzel ve temiz, mutlaka az pişmiş veya medyum söylememiz lazım! Sadece tek kelimeyi bulabilirim, lokum gibi!
Altıncı ve son olarak ağlayan japon mantarlardı. Ağlayan çünkü şef bu yemegi pişerirken bıçaklarla mantara bastırıyor ve garip bir ses çıkıyor, birisi ağlıyor gibi.. Onun için de özel tatlı-ekşi sos var, inanilmaz yakışıyor elbet!
Hep yemek piştikten sonra şef ocağı temizliyor, son derece zarif ve hizli şekilde. Teşekkür edip kaybediyor. Toplam yemeğimiz bir buçuk saat sürdü, ama vakit o kadar hızlı geçti ki :)
Firsat olursa mutlaka ve mutlaka deneyin !!! İyi eğlenceler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder