Bu hafta sonu bir yemek kursunakatilmayi firsatim oldu! En sevdigim tatli tarzi yaptik! Muhallebidir!!!Bayildim! O kadar guzel oldu ki, anlatamam! Tarif gercekten cok basit ve kolay!Elbette bu tarifin uzerinde biraz degisim yaptim, daha hafif olsun diye! Lezzetolarak gercekten hic fark yok! Ama boylece daha az kalori aliyoruz! Sos icin herhangi bir orman meyvesi olabilir,su anda da seftali, kayisi mevsimde, bence onlari da kullanabilirsiniz!Deneyin, size gore en guzel meyveler kullanarak farkli tadi verin! Servisyaparken kat kat muhallebini ve sosu koyun. Veya 2 dakika muhallebi tampismeden once, sosu icine attin, ve hepsini karistirip pisirin, tatliniz renkliolur ve farkli tadi alir.
1 Porsyon (230 gram ): Kkal 250,32; Protein 7,15 g; Yag 2,95 g; Karbonhidrat 49,98 g
Servis: 6 porsyon
Zaman: 20 dakika
Malzemeler
· Sut 1 lt
· Tozseker 2 turk kahve fincani (120g)
· Un2 tepeli yk (40g)
· Pirinc unu 2 tepeli yk (40g)
· Nisasta 2 tepeli yk (40g)
· Tereyag 1 tepeli tk (10g)
· Vanilyasekeri 1 paket (5g)
· Yumurtasarisi 1 tane
· Cilek500 g
Başlayalım
1) Un,pitinc unu, toz seker, vanilya ve yumurta sarisi oval bir tencere alin. Uzerineazar azar oda sicakta sutu ilave edderek bir taraftan yumurta teli ilekaristirin. Hic topak kalmadan goreceksiniz. Orta harraretli ates uzerindekaristirarak pisirin.Muhallebi kivami aldigina kadar pisirin. Vanilya vetereyag ekleyerek biraz daha cirpin ve atesten alin.
2) Sosicin cilekleri yikayip kurutun, blenderden gecirin.
3) Servisicin guzel kaseleri alarak istedigin seklinde muhallebi ve sos ile doldurun,uzerine pudra sekerini, tarcini, nane yapraklari ile susleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder