Instagram

7 Haziran 2013 Cuma

“Findik” turtalar – 191 kkal/100g

1 Porsyon (1 tane 36 gram):  Kkal 69,78; Protein 2,55 g; Yag 1,93 g; Karbonhidrat 10,41 g


Hafif peynirli kucuk turtalar ileberaber cok basit kalan malzemeler kullanarak daha kucuk turtalari da yaptim. Soylemekbirsey yok, denemeniz lazim! Egeraksam yemege siz misafir bekliyorsaniz mezelerin arasinda bu degerli birsecenek. Yapmak ne kadar kolay sasiracaksiniz, ama gorusu cok guzel!

Servis: 13porsyon
Zaman: 25 dakika

Malzemeler
·     Yufka1 tane (195g)
·     Domates 1 buyuk boy (150g)
·     Surmelipeynir/ mozarela/ light kasar peyniri/ beyaz peynir (300 g)
·     Kirmizipul biber, tuz tadina gore
·     Suslemekicin feslegen yapraklari

Başlayalım
1)       Firini 200C dereceye isitin
2)       Yufkayi10x10cm buyuklugunde parcalayip, iki-uc kez katlayin, ve hafif yaglanmis kucukfirin kiliplara yerlestirin, gerekirse kenarlari biraz ice dogru sokun. Firinda5 dakika birakin. Boylece hamur daha citir olur
3)       Domatesikucuk kup seklinde dograyin
4)       Hafifkizarmis hamurlari firindan alin ve domatesle doldurun, uzerine ufak parcalanmispeyniri yerlestirin ve kirmizi pul biberle serpin.
5)       Firinayaklasik 15 dakika verin
6)       Fesleyenyapraklariyla susleyip servis yapin.

Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder