1 Porsyon (1 tane 76 gram ): Kkal 133,86; Protein 8,06 g; Yag 4,23 g; Karbonhidrat 15,27 g
Afiyet olsun!
Dun sanki guzel bir fakir aklima geldi diye dusundum, bugun onugerceklesmeyi calistim ve gayet cok guzel oldu! Hem de inanilmaz kolay. Klasikturtalar yagli bir hamur kullanilir, ben onun yerinde yufkayi denedim. Boyleceturtalar daha hafif oluyor ve bolca ic harcini koymayi izin veriyor. Bana gorebu ideal bir sekil oldu!
Herzamanki gibi proteini ve lezzetidolu, spor yapanlar ozelikle begenir J
Ayrica cok guzel bir aperitif olarakkullanilir, bir parti icin de sik ve leziz ikram olabilir. Ya da ana yemekolarak bir salata veya corba ile memnuniyetle yiyebiliriz. Sicak ve sogukservise uygun..
Servis: 6 porsyon
Zaman: 30 dakika
Malzemeler
· Yufka2/3 tane (140g)
· Domates 1 orta boy (100g)
· Feslegen2 avuc (25 g )
· Yumurta 1 tane (60g)
· Az yaglilor peyneri (80g)
· Tavuk jambon3 dilim (36g)
· Surmelipeynir/ mozarela/ light kasar peyniri/ beyaz peynir (80 g )
· Kirmizipul biber, tuz tadina gore
Başlayalım
1) Firini 200C dereceye isitin
2) Yufkayi15x15cm buyuklugunde parcalayip, iki-uc kez katlayin, ve hafif yaglanmis kucukfirin kiliplara yerlestirin, gerekirse kenarlari biraz ice dogru sokun. Firinda5 dakika birakin. Boylecehamur daha citir olur
3) Domatesive jambon dilimlerini kucuk kup seklinde dograyin, fesleyen yapraklarini ortadograyin, yumurta ve lor ekleyip karistirin.
4) Hafifkizarmis hamurlari firindan alin ve ic harciyle doldurun, uzerine parcalanmispeyniri yerlestirin ve kirmizi pul biberle serpin.
5) Firinayaklasik 15-20 dakika verin
6) Fesleyenyapraklariyla susleyip servis yapin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder