Instagram

5 Haziran 2013 Çarşamba

Peynir somon soslu kara bugday – 121 kkal/100g

1 Porsyon (308 gram):  Kkal 371,35; Protein 22,05 g; Yag 15,32 g; Karbonhidrat 36,48 g



Bu sosu cok sevdim! Hem cok lezzetlihem de cok hafif. Surmeli peynir iyice eriyor ve sosuna cok guzel kivamiveriyor, ne fazla sulu ne kati. Somon son derece besleyici ve saglikli proteinve yag sahibidir, ayrica yemege ilginc tadi veriyor. Feslegen eklemeyi tavsiyeederim cunku bu yesillik peynirin en iyi dosttur, somona da cok yakisiyor. Baharatlaritadina gore secin, bence karisik biber en iyisi. Bu sosun daha bir ozeligi var,kara bugday yerinde makarna, pilav veya bulgur olabilir.

Servis: 1 porsyon
Zaman: 15 dakika

Malzemeler
·     Karabugday (40g)
·     Kaynarsu (400 ml)
·     Sut 100 g
·     Somon (50g)
·     Surmelipeynir (50g)
·     Feslegen1 avuc (10g)
·    Baharatlar tadina gore: karisik biber, kara biber, tuz(2g)

Başlayalım
1)     Suketelde kaynatin. Kara bugdayi soguk suda yikayin, sicak su ekleyip orta atestesu cekiyinceye kadar pisirin. (Yaklasik 15 dakika)
2)     Somonupisirin. (Herhangi bir sekilde olabilir. Ister hasla, ister firinla, benizgarayi tercihi ediyorum. 5 dakika – hazir!!! Somonu cok az pismesi lazim.Boylece daha sulu ve lezetli olur.
3)     Sosicin bir tencereye sut, peynir ve parcalanmis somonu koyun ve kisa atestekaristirarak eritin. (Yaklasik 5 dakika)
4)     Feslegenidograyin ve baharatla beraber sosa ekleyin, karistirin ve 1 dakika dahapisirin.
5)     Feslegenyapraklarla susleyip sicak servis yapin!
        Bu yemekbasit bir salatayla servis edebilirsiniz, bence domates salatasi ile en iyikombinasyon oluyor

Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder