1) Nar ekşisi sosu – 124
kkal/100g*
1 Porsiyon (73 gram): Kkal 90,60; Protein 0,13 g; Yag 7,51 g; Karbonhidrat 6,09 g
Servis: 1 porsiyon
Zaman: 2 dakika
Malzemeler:
• Nar ekşisi
1 yk (15g)
• Zeytin yağı 1 yk (15g)
• Limon suyu 1,5 yk (20g)
• Elma
sirkesi 1,5 yk (20g)
• Baharatlar
(kara biber, kekik, pul biber) 1 tutam (1)g;
Bütün malzemeleri
bir kavanozda kapağı kapatıp hızlıca sağlayarak karıştırın, salata üzerine dökün;
*Normalde bu sosun kalorisi tabii ki daha yüksek (248kkal/100g), fakat sulu
sos olduğu için biz sadece 50% tükenmiş oluyoruz, yani diğer yarım kâsede
kalıyor. O yüzden bu tür soslar için 0,5 katsayısı uyguluyorum.
2) Yoğurt sosu – 71 kkal/100g
1 Porsiyon (108 gram): Kkal 76,95; Protein 6,54 g; Yag 2,78 g; Karbonhidrat 6,26 g
Servis: 1 porsiyon
|
Zaman: 2 dakika
Malzemeler:
• Yoğurt 2 yk (50g)
• Hardal 1 yk (20g)
• Limon suyu 1,5 yk (20g)
• Yeşillik
(maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik..) 1 tutam (15g)
• Baharatlar
(kara biber, kekik, pul biber) 1 tutam (1)g;
Yeşilliği ince doğrayıp bütün malzemeler ile bir kapta karıştırdıktan
sonra sos olarak kullanabilirsiniz;
Afiyet olsun! |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder