Instagram

30 Haziran 2014 Pazartesi

Salata sosları

1) Nar ekşisi sosu – 124 kkal/100g*

1 Porsiyon (73 gram):  Kkal 90,60; Protein 0,13 g; Yag 7,51 g; Karbonhidrat 6,09 g

Servis: 1 porsiyon
Zaman: 2 dakika

Malzemeler:
Nar ekşisi 1 yk (15g)
• Zeytin yağı 1 yk (15g)
Limon suyu 1,5 yk (20g)
Elma sirkesi 1,5 yk (20g)
Baharatlar (kara biber, kekik, pul biber) 1 tutam (1)g;
Bütün malzemeleri bir kavanozda kapağı kapatıp hızlıca sağlayarak karıştırın, salata üzerine dökün;

*Normalde bu sosun kalorisi tabii ki daha yüksek (248kkal/100g), fakat sulu sos olduğu için biz sadece 50% tükenmiş oluyoruz, yani diğer yarım kâsede kalıyor. O yüzden bu tür soslar için 0,5 katsayısı uyguluyorum.

2) Yoğurt sosu – 71 kkal/100g

1 Porsiyon (108 gram):  Kkal 76,95; Protein 6,54 g; Yag 2,78 g; Karbonhidrat 6,26 g

Servis: 1 porsiyon


Zaman: 2 dakika

Malzemeler:
Yoğurt 2 yk (50g)
Hardal 1 yk (20g)
Limon suyu 1,5 yk (20g)
Yeşillik (maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik..) 1 tutam (15g)
Baharatlar (kara biber, kekik, pul biber) 1 tutam (1)g;
Yeşilliği ince doğrayıp bütün malzemeler ile bir kapta karıştırdıktan sonra sos olarak kullanabilirsiniz;

Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder