Instagram

30 Haziran 2014 Pazartesi

Yumurta yaz salatası - 81 kkal/100g

1 Porsiyon (520 gram):  Kkal 422,30; Protein 19,40 g; Yag 28,74 g; Karbonhidrat 22,12 g

+ 'Yoğurt sosu'  1 Porsiyon (108 gram):  Kkal 76,95; Protein 6,54 g; Yag 2,78 g; Karbonhidrat 6,26 g; veya
   'Nar ekşisi sosu' 1 Porsiyon (73 gram):  Kkal 90,60; Protein 0,13 g; Yag 7,51 g; Karbonhidrat 6,09 g


Servis: 1 porsiyon
Zaman: 5 dakika

Aslında bu salatayı sadece örnek olarak göstermek istiyorum. En sevdiğiniz sebze ve yeşillikleri kullanarak salatanıza yumurta katarak çok güzel değişik tatlar ortaya çıkabilir. Sos olarak da aynı şekilde ne aklınıza geliyorsa!
Besleyici hafif salatayı ana yemek olarak rahatça tüketebilirsiniz. Akşam yemeği olarak ideal! Bol vitaminli, proteinli, lifli salata size enerji verir ve uzun zaman tok tutar! Yanında bir çorba veya bir parça ızgara et/tavuk/balık ile çok güzel olur!

Malzemeler:
• Domates 1 tane, orta boy (150g)
• Kırmızı biber 1 tane, orta boy (80g)
• Salatalık  1 tane, orta boy (100g)
• Yeşillik 1 tutam (20g)
• Avokado 1/2 tane, orta boy (100g)
• Zeytin 10-12 tane (20g)
• Yumurta, haşlanmış 1 tane, Large (70g)
• Peynir (parmesan,eski kaşar, tulum..) 20g
• Sos 1 yk (20g)

Başlayalım:
1) Yumurtayı haşlarken domatesi, salatalığı, biberi doğrayıp bir tabağa koyun.
2) Yumuşak avokadoyu dik şeklinde ikiye bölün, çekirdeği alın, 1 parçayı foliyoyla sararak saklayın, öbürü küçük bıçak yardım ile çapraz şeklinde derisine kadar kesin, altıdan bastırın (çiçek gibi açacak) ve olduğu küpleri alt tarafından keserek tabağa boşaltın.
3)Yumurtayı soğuk suda 1 dakika bekledikten sonra soyun ve altıya bölün.
4) Yeşillik ince doğrayıp, zeytinleri kesip de unutmayın.
5) Üzerine peyniri rendeleyip servis yapın!
6) Sos olarak iki seçeneğim var 'Nar ekşisi sosu' veya 'Yoğurt sosu'. Veya kafanıza göre en sevdiğiniz sosu kullanın!

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder