1 Porsiyon (315 gram): Kkal 163,90; Protein 5,8 g; Yag 5,39 g; Karbonhidrat 27,25 g
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 15 dakika
|
Semizotu çok faydalı bir sebzedir. Protein ve lif oranı yüksek. Kan ve bütün vücüdü temizlenir, böbrek ve idrar yollara yardımcı olur, bağırsağı çalıştırır.
Çok
önemli yağ Omega-3 (bitkisel gıdalar çok az bulunur), B vitamin grubu, C
vitamin içerir.
Tadı
çok hoş ve taze. Yoğurt ile muhteşem bir Türk yemeği! Üstelik Hafif! Akşam sofrasında
vazgeçilmez bir örnektir!!! Mevsimde mutlaka tüketmeliyiz!
Herkes
tarifi biliyor diye tahmin edebilirim, fakat kalorisini hesaplamak ve ne kadar
sağlıklı yemek olduğu sizi hatırlatmak istedim :)
100% VEGGİE (vegetarian)!
100% VEGGİE (vegetarian)!
• Semizotu 1 demet (500g)
• Soğan 1 baş (150g)
• Domates 3 tane (300g)
• Zeytin yağı 1 yk (20g)
• Tuz tadına göre
Başlayalım:
1) Semizotu güzelce yıkayın ve kurutun,
uzun olan dağları elde ikiye koparak bölün.
2) Derin tava/tencereyi 1 yk kaliteli yağı
ekleyerek orta ateşte ısıtın.
3) Soğanı yemeklik doğrayin, tavaya atın,
karıştırın, kapağı kapatıp* pembeleşinceye kadar pişirin.
4) Domatesleri rendeleyin veya ufak ufak
doğrayin, soğana ekleyin.
5) Semizotu da koyun ve kapağı kapatın, 2
dakika pişerdikten sonra otlar biraz ölecektir. Tuzu katarak karıştırın ve
yaklaşık 7-10 dakika daha pişirin.
Bu kadar! Yoğurt ile doğal tap taze yemek
hazır!
*İpucu: Daha az yağ kullanmak isterseniz
her zaman tencereyi kapalı tutun, böylece gıdalarındaki su çabuk ucmuyor,
malzemeler kurumuyor ve siz sürekli yağ katmaktan kurturuyorsunuz.
Afiyet
olsun!


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder