1 Porsiyon (390 gram): Kkal 499,20; Protein 34,51 g; Yag 12,74 g; Karbonhidrat 60,53 g
|
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 15 dakika
Eşim
bu noodle tarifini bayılıyor, bence de başaralı bir kombinasyon. Ve benim tarzımda - minimum kalori maksimum fayda! Çok da kolay, her şey bir arada
pişiriliyor ve 15 dakika sonra tıpkı chinese restoranda gibi çok lezzetli taze
noodle sahibi oluyorsunuz!
Malzemeler:
• Noodle 120 g
• Tavuk göğüsü 1 tane (180g)
• Soğan 1 tane, orta boy (100g)
• Kabak 1 tane, küçük boy (120g)
• Kırmızı biber 1 tane, küçük (100g)
• Mısır konservesi 3/4 küçük kavanoz (100g)
• Zeytin yağı 1,5 yk (30g)
• Soya sosu 2 yk (30g)
• Kırmızı pul biber
Başlayalım:
1) Tavuğu şerit şeklinde kesin ve yağı
ekleyerek teflon/wok tavada yüksek ateşte 3-5 dakika pişirin.
3) Suyu kaynatarak noodle başka bir
tencerede pişirin, unutmayın, çok çabuk pişiyor, 5-6 dakika.
2) Aynı zamanda bütün sebzeleri ince şirit
şeklinde kesin.
3) Tavuk ile tavaya ateşi ortaya düşürüp
sırayla 3 dakika'dan önce soğanı, sonra biberi, sonra kabağı ve en son mısırı,
pul biberi ve 1 yk soya sosu ekleyin, ara sıra karıştırarak kapağın altında
pişirin.
4) Noodle süzün ve harcı ile tavaya atın,
üzerine kalan soya sosu, iyice karıştırarak 2 dakika beraber pişirin.
5) Sıcak servis hemen yapabilirsiniz!
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder