1 Porsiyon (200 gram): Kkal 62,00; Protein 5,6 g; Yag 0,20 g; Karbonhidrat 9,60 g
Servis: 1 porsiyon
Zaman: 18-24 saat
Malzemeler:
• Sut 0.15%
200 g
+
• Cam
kavanoz
• Plastik
süzgeç
• Su
Başlayalım:
1) Mantarı
musluk soğuk suyunda plastik süzgeç yardımı ile iyice yıkayın.
2) Temiz
bir cam kavanoza 1 yemek kaşığı kadar mantarı yerleştirin.
3) Üzerine
200-250 g süt ekleyin.
4) Işık
almayan oda sıcaklıkta (mutfak dolap gibi) 24 saat beklettin.
5) Daha
sonra olmuş kefiri bardağa süzgeçip ve suda yıkayıp aynı
prosedürü tekrarlayın.
6) Kefirinizi aç
karnına (sabah daha iyi olur) afiyetle için! Kahvaltı 1 saat sonra
yapabilirsiniz.
7) Kefir mantarını arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz, MUTLAKA aşağıdaki kılavuzu da yanında unutmayın!
Kefir mantarı
isteyen için bana ulaşabilirsiniz, ücretsiz olarak severek paylaşabilirim.
elenauz2011@gmail.com
Kefir Kafkasya'da yaşayan insanların sıklıkla kullandıkları sütün
mayalandırılmasıyla elde edilen bir süt ürünüdür. Son yıllarda Avrupa ve Amerika’da yapılmaya başlanmış ve
ülkemizde de Ziraat Fakültelerinin Teknolojisi bölümlerinde üretilmekte olup,
sınırlı miktarda satışı yapılmaktadır.
Kefir
Nereden Gelmiştir ?
Kefirin ana vatanı Kafkaslardır. İlk kez Batı Asya’ da Türkler tarafından yapılan ve günümüzde pek çok ülkeye yayılan fermente bir süt ürünüdür. Kafkasyalılar kefiri su yerine içmekte ve gençlik iksiri olarak kullanmaktadırlar. Kafkaslardan dünyanın her tarafına yayılan Türkler bu içeceklerini beraberinde dünyanın her tarafına götürmüşler ve yaymışlardır. Şu anda bilimsel araştırma yapan fakülteler başta olmak üzere kuruluşlar kefirin faydaları üzerinde ciddi çalışmalar yapmakta ve önemli sonuçlara ulaşmaktadırlar.
KEFİR
BAKIMI
Bakım tavsiyeleri
Kefir yetiştirmesi için gereken malzemeler: CAM kavanoz, gazlı bez kapak
olarak, plastik süzgeç, su, süt.
Süt olarak keçi, inek, koyun sütü kullanılmaktadır, taze günlük süte
tercihi edin.
Kavanozu kimyasal detercanı kullanarak yıkamayın, bolca su ile
yıkayabilirsiniz.
Mantar parçasını vermek istiyorsanız mutlaka kılavuz ile verin. Öylece hem
insan sağlığını hem mantar erken ölümden kurursanız.
Yıkanması için sadece soğuk temiz suyu kullanın, asla sıcak veya temiz
olmayan suyu kulanmayın.
Kavanozunun boğaza gazlı bez koyup oda sıcaklığında ışığı almayan bir yerde
beklettin (mutfaktaki bir dolap en uygun seçimdir)
Kefir olunca plastik süzgeçten başka bir cam şişe/bardak/kavanoza geçirin,
mantarı ve kavanozu suda yıkayıp tekrar taze süt porsyonu üzerine koyun.
Metal eşyaları kullanmamaktadır.
Oncelikle ne kadar mantar lazım ölçmek lazım.
Kefir Nasıl yapılır?
İki tatlı kaşığı mantarı 200-250ml süte koyun ve oda sıcaklıkta (20-25C)
ışık almayan yerde 18-24 saat beklettin. Bu prosedürü aynı saate her günde bir
kez yapın (akşam veya sabah daha rahat olur). Mantarı oda sıcaklığında muhafaza
etmek lazım. Sut 18-20 saat sonra komple pıhtılaşır. Maya miktarı düşük ve
ortam soğuk ise pıhtılaşma gecikir. Daha ekşi kefiri istiyorsanız bekletme
sürecini 48 saata kadar uzatabilirsiniz. Her zaman kendi vücudu duymayı
çalışın, bazı insanlara ekşi iyi gelir bazı hiç kullanılmaz, o yüzden zamanla
kendi dozu anlarsınız, yani size ne kadar ekşi ve ne miktarda kullanmak gerekir.
En faydalı kefir doğal sütten yapılır, fakat market sütten de rahat
yapılabilir. Bekletme sürede kavanozu gazlı bezle örtün, asla kapağı kapatmayın
çünkü mantar canlı bir organizma ve nefes alması lazım.. Eğer sütün üzerinde
yoğun bir madde ulaştı, demek ki kefiriniz hazır. Kefiri PLASTİK süzgeçten CAM
kavanoza geçirin. Kefiri buzdolabında saklayabilirsiniz. Mantarı süzgeçte soğuk
su altında iyice yıkayıp temiz kavanoza koyup yeniden sütü ilave edin.
Eğer bu prosedürü yapmazsanız mantar büyümeyecek, kahve rengini alacak,
faydalı olmayacak ve ölecek.
Kefiri her gün yaklaşık 200-300ml tüketmektedir. En son 30-60 dakika
yatmadan önce içebilirsiniz. Fakat kefiri mutlaka aç karna içmek
gerekmektedir!!. O yüzden sabah kalkınca rahatça için, bir saat sonra da
kahvaltı yapın.
Kefiri ilk başladığı zaman fazla içmemek lazım, azar azar 100ml’den
başlayın, çocukların dozu iki kat daha az, yani 50ml’den
başlayarak atabilirsiniz. 500-700ml tedavi dozu ve daha fazla
içilmemektedir.
Kefiri 20 gün boyunca için, daha sonra 10 gün bir ara verin, ve tekrar
başlayın. Bu şekilde 1 yıl boyunca tüketin.
10 günlük arayı verirken mantara aynı şekilde bakmamız lazım. Kefiri yemek
yaparken veya kozmetik amacıyla kullanılabilir. Ancak yara için de
kullanılabilir.
İlk 10-14 gün boyunca insan kendi rahatsız hissedebilir, bağırsağın
hareketleri ve gaz arıtılıyor, tuvalete daha sık gediliyor,
idrar koyu renge dönüşüyor. Ciğer, böbrek, safra kesesi ve kaburganın
altında hafif ağrı hissedebiliyor, baş ağrısı da olabiliyor. Bu zaman içerisinde vücut
toksinleri dışarı çıkartıyor. Fakat yaklaşık 2 hafta sonra keskin vücudun
reaksiyonu bitiyor ve insan kendi çok iyi hissetmeyi başlıyor.
Sağlıklı mantar beyaz veya hafif sarı rengi (süt/peynir rengi), yapışmış
pirinç tanelere benziyor. Doğru bakımlı mantar çok çabuk buyuyor, fazlası
arkadaşlarınıza verebilirsiniz, fakat mutlaka kılavuzu ile beraber(!!!) Yoksa
insan doğru kullanılmaz.
Eğer siz 3-5 gün evde olmayacaksanız, bir buyuk kavanozu (3 litre kadar)
aynı miktarda su ve süt ile doldurun ve mantarı içine
koyun, oylece bırakabilirsiniz. Geldikten sonra bu ekşi suyu
süzgeçten geçirip ayak banyo için kullanılabilir (10-20
dakika ayaklarınızı içine koyun ve dinleyin, çok rahatlayıcı ve ağar
azaltıcı banyodur.
Daha uzun süre kullanmak istemiyorsanız ( 5-30 gün içerisinde) süt
üzerine koyup, buzdolabında saklayın. Daha da fazla zamanı lazım ise
mantarı kapana kadar üzerine su/süt koyup buzluğa koyabilirsiniz, daha sonra
çıkarıp tekrar kullanılabilir.
Hiçbir zaman unutmayın kefir mantarı canlıdır, o yüzden ona nazikçe bakmak
gerekir.
Kefir
Nedir?
Kefir, Kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etilalkol ve
laktik Asitfermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi
geçmişi olan bir süt içeceğidir. Kefir çok karışık mikrobiyolojik yapıya
sahiptir. Boyutları 0,5-3 cm arsasında değişir ve fındık yada Buğday tanesi büyüklüğünde beyaz, beyaz-sarı
arasında renklerde küçük karnabahar veya patlamış mısır görünümündedir.
İnsanlar kendi hücrelerinin 10 katı sayıdaki (100 trilyon) faydalı bağırsak
mikrobu ile ortak bir yaşam sürdürmektedir. Faydalı bağırsak mikropları
(probiyotikler) çeşitli yararlarının yanında dış ortamdan gelen zehirli Maddelerin kana geçmesini engelleyen koruyucu bir
bağırsak tabakası oluştururlar. Bağırsaktaki Sağlıklı mikrop
dengesinin, zararlı mikroplar
lehine değişmesi, yani bağırsaktaki mükemmel dengenin bozulması çok sayıda
ivegen ve müzmin hastalığa yol açar.
Son yıllarda rafine gıdaların tüketimindeki artışa paralel olarak,
turşu, kefir, boza, çeşitli salamuralar gibi geleneksel Fermantasyon gıdalarının az tüketilmesi, süt
ve yoğurt gibi fazla tüketilenlerin
ise ekşimesi ya da kesmesin diye pastörize edilmesi ya da Antibiyotik katılması vücudumuzun mükemmel
probiyotik dengesini alt üst etmiştir.
Probiyotik
- Prebiyotik
· Kefir Yeterli miktarda yenildiğinde
insan ya da hayvan sağlığını olumlu yönde etkileyen mikroorganizmalara
probiyotik denir.
· Kefir Bağırsaktaki bazı
mikroorganizmaların çoğalmasını artıran ve/veya aktivitesini uyaran ve insan ya
da hayvan sağlığını olumlu yönde etkileyen maddelere (besinsel lifler gibi)
prebiyotik denir
· Probiyotikler = yararlı bağırsak
mikropları ( bakteriler ve mantarlar )
· Erişkin bir insan bağırsağında 100
trilyon (1,5 kg) faydalı bakteri ve mantar bulunur. Bu rakam insan hücre
sayısının 10 katı kadardır.
· Bu bakteriler ve mantarlar 300 m2
büyüklüğünde bir yüzey oluşturan bağırsak sümüksü zarını koruyucu bir tabaka
şeklinde döşer.
Probiyotiklerin
görevleri
· Bağışıklık sistemini güçlendirmek.
· Yiyeceklerin
hazmını kolaylaştırmak.
· Vitaminlerin (K vit, biyotin, B12,
niasin vb) sentezini yapmak.
· Bağırsak duvarını zararlı maddelerden
korumak ve bağırsak geçirgenliğini azaltmak.
· Zararlı maddelerin (toksinler) kan
dolaşımına geçmesini engellemek.
· Besin alerjilerini ve
ekzamayı önlemek.
· Kronik enflamatuvar (iltihabi)
hastalıkların oluşumunu engellemek.
· Kanseri önlemek.
· Yaşlanmayı yavaşlatmak.
· Otizm bulgularını hafifletmek.
· İshali önlemek ve tedavi etmek.
· İdrar yolu iltihaplarını önlemek.
· Kabızlığı tedavi etmek.
· Böbrek taşlarının ( okzalat )
oluşumunu azaltmak.
Kefir
Nelere iyi gelir ?
Kullanımı ( içimi ) ve hazmı çok kolay olan kefir hücre yenileme özelliğine sahiptir. Mucize içecek kefir özellikle bağırsaklardaki maddelerin küreselleşmesini önlediğinden ömür uzatıcı olduğuna inanılır. Kafkasyalıların kefirin yararlarını bildiklerinden çocuklarına su gibi içerirler. Kafkasya’ da yüzyıldan fazla yaşamak çok sıra dışı bir durum değildir. Protein , yağ , laktoz ve Mineraller bakımından hayli zengin ilaç tedavisi kesilmeden kullanıldığı zaman kandaki kötü kolesterollü azaltır, tansiyonu düşürür, idrarı sulandırır, vücuttan atılması gereken maddelerin gidişini kolaylaştırıyor, bağırsak hareketlerini hızlandırıyor, bulaşıcı, sarılık , eklem hastalıkları, ishal , kabız , kan kaybı, idrar torbası hastalıları, doğum sorunları, şeker düşürüyor ve en önemlisi KANSERİ GECİKTİRİYOR... Hazmının kolay , proteince zengin oluşu NEDENİ İLE Kefir hastalar ve çocuklar için önemli bir besindir.Hatta 20-30 günlük çocuklara bile Günde bir iki kaşık içerilmesi önerilmektedir. doktorlar, hastalarına ilaçların yanında birde kefir içmelerini tembihliyor.
Ayrıca yapılan araştırmalarda kefirin kadın ve
erkeklerde cinsel gücü arttırdığı da bildirilmiştir. Hücre yenileme sayesinde
de kadınlar tarafından cilt maskesi olarak kullanıldığı da bilinmektedir.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel SEZGİN, Japonya’ da
fareler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre kefirin içinde yer alan maddelerin kanseri %53,6 oranında
azalttığını ve ayrıca kefirin kanseri önleyici ilaçlarla kullanılması halinde
kanserin tekrarlanma riskinin %67 oranında azalttığını da ortaya çıkarttığını
belirtmiştir
Ayrıca kefir sinirsel rahatsızlıklara, iştahsızlık ve uykusuzluk içinde
yararlı olmaktadır.Ülser yüksek tansiyon , bronşit,Astım hastalarının tedavisinde de
kullanılmaktadır.
Kefiri
Kimler Kullanır ?
Kefiri yaşı ne olursa olsun her yaştaki insan kullanabilir. Yan etkisi yoktur. Çocuklara bile rahatlıkla verilebilir.
Kefiri Kanser Hastaları Tercih Ediyor ?
Kefir, vücut direncini arttırıyor, sindirim sistemine yararlı oluyor. Bağırsakta kanser oluşturan etkenleri engelliyor. İlaç değil ama, kanser hastası olanlar, bu özellikleri nedeniyle kefiri tercih ediyor... Yapılan çalışmalar, kefirin, iştahsızlık ve uykusuzluğa da iyi geldiğini göstermiştir.
Kefir
Tanesi
Kefir Tanesi; fındık yada buğday büyüklüğünde, renkleri beyaz, beyaz-sarı arasında küçük karnabahar veya patlamış mısır görünümündedir. Boyutları 0,5-3 cm arasında değişir. Taneler sütü fermente edici rol oynar, en önemli özelliği fermantasyon sonunda süzülerek tekrar kullanılabilmesidir.Kefir taneleri kazein ve birbirleri ile ortak yaşayan mikroorganizmaların meydana getirdiği jelatinimsi koloniler oluştururlar. Çok karışık bir mikrobiyoloji yapıya sahiptir. Değişik araştırmacılar, değişik bölgelerden aldıkları kefir tanelerinde farklı sayıda, oranda ve cinste mikroorganizma tespit etmiştir.Tanede genel olarak laktik asit bakterileri, laktozu fermente eden ve edemeyen mayalar mevcuttur. Bazı tanelerde enterokok ve koliform grubu bakterilere de rastlanmıştır. Kefir tanesinde saf toz halde liyofilize kültürler üretilmiştir. Avrupa ülkelerinde ve A.B.D. de genellikle saf kültürlerden kefir üretilirken , Rusya , Asya , Doğu Avrupa ve Orta doğu bugüne kadar laboratuvar koşullarında kefir tanesi üretmek mümkün olmamıştır.
Kefirin
Besin Değerleri
Kefir, vücudun temel fonksiyonlarında ve çeşitli faaliyetlerinde kullanılan Mineraller ve esansiyel aminoasitler bakımından zengindir. Kefirde bulunan Proteinler kısmi sindirimi yapılabilen ve bu nedenle vücut tarafından kolay değerlendirilebilir yapılardır. Kefirde bol miktarda bulunan ve esansiyel amino asitlerden bir tanesi olan triptofanın ,Mineral maddelerden kalsiyum ve Magnezyumun sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etkisi olduğu bilinmektedir.Vücudumuzda en çok bulunan ikinci mineral madde olan fosfor, hücre gelişimi ve enerji ihtiyacının karşılanması için karbonhidratların , yağların ve Proteinlerin kullanımında kolaylık sağlamaktadır. Kefir B12 , B1 ve K vitamini bakımından da zengindir. B u vitaminlerin yeterli alınması durumunda gerek böbrek, karaciğer ve sinir sistemine gerekse deri rahatsızlıklarına sayısız fayda sağladığı bilinmektedir.
Kefir neye
benzer?
Kefir yoğurda ya da ayrana benzer. Zaten benzer şekilde mayalanır. Bekletildikçe tadı ekşir ve çok az olan Alkoloranı artar.
Kefirin zararı var mı?
Kefirin bilinen bir zararı yoktur. Çok nadir olarak bazı kişiler yeni başladıklarında fazla kefir içmeye tahammül edemezler. Bu kişiler kefir miktarını yavaş yavaş artırmalıdır. Bazı kişiler toksinlerden temizlenirken toksinlerin geçtiği dokularda bir takım rahatsızlıklar oluşabilir. Kısa bir süre sonra, toksinler vücut dışına çıkacak ve kişi kendini çok iyi hissedecektir (iyileşme krizi).
Kefir
tanelerini nereden temin edebilirim?
Kefir tanelerini, Ege Ziraat fakültesi gibi bazı fakültelerden, aktarlardan ya da tanıdıklarınızdan temin edebilirsiniz. Bazı firmalar hazır kefir de satmaya başlamıştır. Kefirinizin ucuz ve istediğiniz kıvamda olması için mümkünse kendiniz yapın.
Kefir
taneleri neye benzer?
Kefir taneleri karnabahar görünümünde fakat lastik kıvamındadır. Kefir tanelerinin dışında kefirin denilen bir yapışkan bir zar(f) vardır. Yararlı bakteriler ve mantarlar kendi yaptıkları bu zarın içinde yaşarlar
Kefir
taneleri çok büyümüşse kesilmeli mi?
Kefir taneleriniz büyük ise bunu kesmeyin, aksi halde kefirin metalden zarar görebilir. En iyisi hafifçe elinizle sıkmadan ayırmaktır.
Kefir
taneleri sonsuza kadar yaşayabilir mi?
Kuru kefir taneleri birkaç mayalamadan sonra yok olabilir. Ama ıslak maya eğer iyi bakılırsa sonsuza kadar sağlıklı kalır (şimdiye kadar nasıl geldi!) Kefir tanelerini sıkmayın, metal değdirmeyin, temiz tutun. Uzun süre kullanmayacaksanız soğuk bir yerde (tercih buzdolabında) tutun. Daha uzun süre saklamak istiyenler derin dondurucuya koyabilirler.
Kefir
tanelerini daha çabuk nasıl büyütebilirim?
Mayanın miktarı ne kadar fazla ve mayalama süresi ne kadar uzunsa kefir taneleri de o kadar büyük olur. Fakat belli bir noktadan sonra üreme yavaşlar. Tane ve su ayrılırsa tekrar ekilirse taneler daha çabuk büyür.
Kefirin
tam olarak mayalandığını nasıl anlarım?
Bu genellikle oda sıcaklığında 24 saat içinde gerçekleşir. Kefir tanelerine kürdan sokun. Ayakta duruyorsa kefir mayalanmıştır. Mayaladığınız kefirde taneler (yukarıda) ile peyniraltı Suyu (whey) (aşağıda) arasındaki sınır keskinleşmişse kefir olmuştur. Kefirin tadını ve kıvamını ayarlamak için ne yapayım? Kefiriniz tatlı ise ve ekşi seviyorsanız mayalanma süresini 48 Saate kadar uzatın. Kefir ekşidikçe faydası artar. Ayrıca alkol miktarı da artar. Tatlı kefir istiyorsanız mayalanma süresin 24 Saattenfazla uzatmayın ve kefiri buzdolabında saklayın. Kefirinizin daha katı olmasın istiyorsanız ayırdığınız kefir ayranını birkaç saat buzdolabında tutun.
Kefir
yapmayı bir süre ertelemek istiyorsam ne yapayım?
Eğer bir süre kefir yapmayacaksanız, mayayı buzdolabının rafına koyun. Böylece kefirin üremesi yavaşlayacaktır. Birkaç Gün bu şekilde fazla değişmeden durabilir. Eğer daha uzun süre tutmak istiyorsanız, kefir tanelerini örtecek kadar kaba süt koyun ve kabı dondurucuya koyun. Böylelikle birkaç hafta süre ile kefir aşırı bir üreme göstermez.
Kefir için
hangi sütü kullanayım?
En tercih edileni Eski ve Orta Asya Türklerinin yaptığı gibi çiğ keçi sütüdür. Diğer hayvanların sütü de olabilir. Yemlenen değil otlayan hayvanların sütünü tercih edin. Market sütleri iyi bir tercih değildir. Bunlar içinden günlük şişe sütlerini tercih edin. Kutu sütlerini tercih etmeyin (zaten bazıları da mayalanmıyor).
Ne kadar
kefir tüketmeliyim?
Ne kadar yoğurt yiyorsanız o kadar. Önce bir çay bardağı için sonra miktar gittikçe arttırın. Genellikle 250-1000 mL kadar tüketilmektedir. Müzmin hastalığı olan kişilerin en az bir Litre kadar kullanması tavsiye edilmektedir.
Sıcak
yemeklere kefir konulur mu?
Kefir Sıcak yemeklerin üzerine eklenebilir ve hatta pişirilebilir de. Kefirden maksimal etkiyi sağlayabilmek istiyorsanız ısıya maruz bırakmayın. Çünkü bu içindeki faydalı mikropları öldürecektir.
Süt dışı
maddelerle de kefir yapılabilir mi?
Evet yapılabilir. Fakat verilen Sıvının içinde kefir mikroplarının hayatiyetini sürdürebileceği herhangi bir şeker bulunmalıdır. Meyve suyu ya da şekerli su ile yapılan kefire su kefiri denmektedir. Bu kefirlerin mayalanması genellikle daha uzun sürmektedir. Kefir ile yoğurdun farkları nelerdir? Her ikisi de sütün Fermantasyonu sonucu elde edilir. Görünüş olarak birbirlerine çok benzerler Yoğurt prebiyotiktir yani probiyotiklerin üremesini artarır. Kefir probiyotiktir. Yani kendisi yararlı mikroorganizmadır.
Yoğurtta mikroorganizma olarak sadece bifidobakterler ve laktobasiller
bulunur (market yoğurdu ise onlar da yok !!). Kefirde ise
bunlara ilaveten Lactobacillus Caucasus, Leuconostoc, asetobacter ve streptokok
gibi bakteriler ile Saccharomyces kefir and Torula kefir gibi mantarlar
bulunur. Sonuç olarak evde yapılan yoğurt sağlığınız için çok iyidir kefir ise
ondan da iyidir.
www Kefir ve kanser
Kefir tümör oluşumunu engellemekte ya da var olanın ilerlemesini azaltmaktadır.
Kefir ve
vitaminler
Kefir içindeki mikroorganizmalar bol miktarda vitamin (K vit, B1 vitamini, pan-totenik asit, niasin, folik asit B12, ve biyotin) sentezi yapar-lar. Kefir mikroorganizmalarının ürettiği biyotin diğer B kompleks vitaminlerinin emilimini de artırır.
Kefirin
Faydaları
· Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci
arttırır,
· Serinletici aromasıyla kronik
yorgunluğu giderir,
· Stres azaltır, sakinleştirir ve
kolesterolü düşürür,
· Sinir sistemini güçlendirir,
· Uykusuzluğu ve sinirsel depresyonu
ortadan kaldırır,
· Damar sertliğini ve kas kasılmalarını
önler,
· Yüksek tansiyonu düzenler ve dengeler,
· Kan bozukluklarını giderir ve kanı
temizler,
· Karaciğer rahatsızlıklarını
iyileştirir,
· Cildi güzelleştirir ve parlaklık verir,
· Egzema ve benzeri deri hastalıklarına
iyi gelir,
· Yara ve yanıkların hızla iyileşmesini
sağlar,
· İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder,
· Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi
gelir,
· Safra kesesi ve böbrek hastalıklarına
iyi gelir,
· Sindirim sistemini mükemmel şekilde
düzenler,
· Sağlıklı diyet için önemlidir, kilo
almayı önler.
Kefirin
Yararları
· Bebeklikten ergenliğe kadar;
kemiklerin ve dişlerin oluşumu ile sağlıklı dokuların ve kasların gelişimini
olumlu etkiler.
· Vücudun gelişmesi için gerekli olan
vitamin, mineral ve protein desteğini sağlar.
· Bağışıklık sistemini güçlendirdiği
için mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır.
· Aşırı çikolata, şeker ve sakız tüketen
çocukların sağlık risklerini azaltır.
· Diş çürüklerini önler.
· Şekerin özümlenmesini sağlar ve şekeri
enerjiye dönüştürür.
· İştah açar ve beslenmeye güçlü destek
oluşturur.
· Asabi hastalıklarda rahatlatıcı görevi
görür.
· İshale ve kabızlığa karşı etkindir.
· Kansızlığı önler ve kan bozukluğunu
giderir.Tırnakların sağlıklı kalmasını sağlar.
· Görme yeteneğini güçlendirir.
· Kesiklerin ve yaraların hızla
iyileşmesini sağlar.
· Zekâ gelişimine önemli katkı ve
zihinsel aktiflik sağlar.
· Astım ve alerjiye karşı direnç
oluşturur.
· Çocukların büyümesinde doğal koruma ve
güvenli beslenme sağlayan nefis bir süt içeceğidir.
· Büyümeye güçlü destek sağlar.
· Boy uzamasına ve sağlıklı gelişime
yardımcı olur.
· Hormon dengesinin kuruluşuna yardımcı
olur.
· İhtiyaç duyulan enerji için mükemmel
destek verir.
· Zihinsel ve fiziksel gelişime
benzersiz katkı sağlar.
· Beyin hücrelerini aktifleştirir ve
beyinsel dinamizmi arttırır.
· Aşırı şişmanlamaya veya zayıflamaya
karşı frenleyici görev üstlenir.
· Sindirim sistemini inşa eder ve tam
beslenme sağlar.
· Sindirim esnasında protein sentezine
olumlu yardım eder.
· Bağırsak florasını inşa eder.
· Böbrek fonksiyonlarını düzenler.
· Vitamin ve mineraller arasında
işbirlikçi yapısıyla simbiotik çimento görevi görür.
· Cilt güzelliğine ve parlaklığına
olumlu etkiler yapar.
· Ciltteki yağlanmayı ve kepeklenmeyi
önler. Saçları kuvvetlendirir.
· İç ve dış kanamalarda kanamaları
durdurmaya yardımcı olur.
· Yanıkların hızlı iyileşmesini sağlar.
· Dokuları tamir eder.
· DNA sentezini ve yenilenmesini olumlu
etkiler.
· Gençlik döneminin etkin, enerjik ve
aktif bir dönem olmasında unutulmaz bir partnerdir.
· Gençlik ve dinçlik duygusunun sürekliliğini
sağlar.
· Yorgunluk ve strese karşı koruyucu bir
kalkandır.
· Cinsel fonksiyonların devamlılığında
aktiflik kazandırır.
· Vücudun bütün organlarının uyumlu ve
senkronize çalışmasını düzenler.
· Kanı temizler, klosterolü dengeler ve
yüksek tansiyonu düşürür.
· Damar sertliğini ve kalp krizi riskini
önler.
· Uykusuzluğu giderir. Spor yapanlar
için enerji deposudur.
· Ferahlatıcı hoş kukusu ve benzersiz
tadıyla rahatlık verir, dinlendirir ve gevşetir.
· Yemeklerde keyfinize keyif katar.
· Hazmı kolaylaştırır.
· Diyet yapanlar için en ideal içecektir.
· Kilo aldırmaz ve beslenme sentezi
oluşturur.
· Kas kasılmalarını ve krampları önler.
· Selülitlere karşı etkindir.
· Yağ dokularını çözümleyici fonksiyon
içerir.
· Sindirim sistemindeki trafiği
düzenler.
· Birçok hastalığın oluşumunu ilk
başlangıçtan itibaren hemen önler.
· Başta üreme hormonları östrojen,
progesteron, testesteron olmak üzere kortizon, ensülin, trioid, serotonin ve
adrenal hormonları üzerine olumlu etkiler yapar.
· Mide asitleri ile salgıların düzenli
ve verimli üretilmesine katkıda bulunur.
· Alkol alanlar açısından kaybolan
vitaminlerin geri alımında tam bir takviye sağlar.
· Zehirlenmelere karşı kanı temizler.
· Vücuda giren siyanürü
etkisizleştirir.
· Saç dökülmesini azaltır.
· Doğum kontrol hapı ve idrar
söktürücü ilaç alanlara yardımcı olur.
· Antibiyotik ilaçlar vücuttaki tüm
vitaminleri ve bakterileri öldürdüğünden; doğal savunma ve savaş ordularını
kurarak doğal antibiyotik görevi üstlenir.
· Sinir sistemini sürekli reorganize
ettiğinden çelik gibi güçlü yapı oluşturarak sakinlik ve rahatlık verir.
· Antioksidan özellikleri ile hücre
yenilenmesine katkı sağlar.
· Menopoz dönemindeki riskleri azaltır.
· Aşırı yıpranmayı ve yaşlanmayı yavaşlatır.
· Damar sertliğini engeller.
· Uzun ve sağlıklı bir ömür trendine
yönelik metabolizmanın mimarıdır. Kemiklerin ve kasların güçlü kalmasına destek
sağlar.
· Osteoporoz ve Alzheimer hastalığına
karşı direnç oluşturur.
· Prostat ve Bağırsak Kanseri başta
olmak üzere birçok kanseri önleyici etkisi olduğu bilinmektedir.
· Adale kasılmaları ile felce karşı
etkindir.
· Ellerdeki titremeler ile bellek
zayıflığını ve dikkat azalmasını önler.
· Kronik güçsüzlüğe karşı kuvveti
arttırır.
· Sinir iltihaplarına bağlı olarak el
ve ayaklardaki uyuşma ile karıncalanmaları azaltır.
· Kronik depresyona karşı olumlu
iyileştirmeler yapar.
· Genç yaşlanmayı sistemize eder.
Kefir mantarı
isteyen için bana ulaşabilirsiniz, ücretsiz olarak severek paylaşabilirim.
|
5 Temmuz 2014 Cumartesi
KEFİR - mucize içecek (Kefir mantarı / Tibet mantarı / Süt mantarı / Kefir mayası) - 31 kkal/100g
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
YanıtlaSilteşekkürler fitkız
YanıtlaSilKefir mayası isteyebilirmiyim
YanıtlaSil