1 Porsiyon (330 gram): Kkal 562,24; Protein 31,53 g; Yag 26,39 g; Karbonhidrat 50,83 g
|
Servis:
1 porsiyon
Zaman: 10 dakika
Bir daha pratik ve sağlıklı pizza tarifi! Malzemeler çok
uyumlu olduğu için paylaşmak istedim :)
Malzemeler:
• Tam buğday lavaşı 1 tane, yuvarlak (65g)
• Hindi füme göğüsü 80g
• Ketçap/domates sosu 1 yk (15g)
• Peynir (beyaz, labne, mozarella,sürmeli) 80 g
• Bıldırcın yumurtası 6 tane
• Soğan 1 tane orta boy (80g)
• Taze / kuru yeşillik (dereotu, maydanoz, fesleğen,
kekik..) 2 yk (5g)
• Zeytin yağı 1 yk (20g)
• Karabiber
Başlayalım:
1) Soğanı
soyun ve halka şeklinde kesin, ısıtılmış tavada zeytin yağıyla şekli bozmadan bir
kez çevirerek birkaç dakika kavurun.
2) Lavaşı kuru geniş tavaya yerleştirin.
3) Üzerine ketçapla gezdirin, parçalanmış peyniri ve hindi göğüsü
ekleyin ve son olarak ince ufalanmış yeşillikleri serpin.
4) Kısık ateşi açın ve tavayı kapakla kapatıp peynir
eriyinceye ve altı kızarıncaya kadar pişirin, yaklaşık 5-7 dakika. Unutmayın ki altı çabuk yanabilir!
5) Aynı zamanda bir teflon tavada
bıldırcın yumurtaları bir birine boşluk bırakıp ayrı olarak 1-2 dakika pişirin
(sarısı fazla pişmesin!). Üzerine biraz karabiber serpin.
6) Tavadan pizzayı alıp üzerine pişmiş
yumurtaları ve soğan halkaları dikkatli yerleştirin ve tahtada dilimleyin.
Kesilmiş taze sebzeyle veya salata ile servis edebilirsiniz..
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder