Instagram

19 Ağustos 2014 Salı

Bıldırcın yumurtası fit pizzası - 170 kKal/100g


1 Porsiyon (330 gram):  Kkal 562,24; Protein 31,53 g; Yag 26,39 g; Karbonhidrat 50,83 g



Servis: 1 porsiyon
Zaman: 10 dakika

Bir daha pratik ve sağlıklı pizza tarifi! Malzemeler çok uyumlu olduğu için paylaşmak istedim :)

Malzemeler:
• Tam buğday lavaşı 1 tane, yuvarlak (65g)
• Hindi füme göğüsü 80g
• Ketçap/domates sosu 1 yk (15g)
• Peynir (beyaz, labne, mozarella,sürmeli) 80 g
• Bıldırcın yumurtası 6 tane
• Soğan 1 tane orta boy (80g)
• Taze / kuru yeşillik (dereotu, maydanoz, fesleğen, kekik..) 2 yk (5g)
• Zeytin yağı 1 yk (20g)
• Karabiber

Başlayalım:
1) Soğanı soyun ve halka şeklinde kesin, ısıtılmış tavada zeytin yağıyla şekli bozmadan bir kez çevirerek birkaç dakika kavurun. 
2) Lavaşı kuru geniş tavaya yerleştirin.
3) Üzerine ketçapla gezdirin, parçalanmış peyniri ve hindi göğüsü ekleyin ve son olarak ince ufalanmış yeşillikleri serpin.
4) Kısık ateşi açın ve tavayı kapakla kapatıp peynir eriyinceye ve altı kızarıncaya kadar pişirin, yaklaşık 5-7 dakika. Unutmayın ki altı çabuk yanabilir!
5) Aynı zamanda bir teflon tavada bıldırcın yumurtaları bir birine boşluk bırakıp ayrı olarak 1-2 dakika pişirin (sarısı fazla pişmesin!). Üzerine biraz karabiber serpin.
6) Tavadan pizzayı alıp üzerine pişmiş yumurtaları ve soğan halkaları dikkatli yerleştirin ve tahtada dilimleyin. Kesilmiş taze sebzeyle veya salata ile servis edebilirsiniz.. 


Afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder