Instagram

20 Ağustos 2014 Çarşamba

Diyet ‘Pancake’ / Tam Buğday Pankek - 160 kkal/100g

 1 Porsiyon (1 tane=48 gram):  Kkal 76,73; Protein 4,70 g; Yag 2,44 g; Karbonhidrat 8,75 g

Servis: 3 porsiyon (tam 9 büyük tane çıkıyor, geniş tavada aynı zamanda 3 tane yapılır)
Zaman: 15 dakika

Pankek’in binlerce tarifi var fakat gerçek amerikan pufpuf ‘pancake’ nasıl yapılır çok merak ediyordum. Arıştırıyordum, deniyordum.. Bu tarifi internette buldum, ama kafama göre malzemeleri değişterdim ve bazı yok ettim (şeker ve yağ ğibi J). Fakat teknik ve ölçü olarak o kadar başaralı ki! Her zaman aynı sonuç alabilmek için tartı yardımı ile doğru ölçü kullanmalıyız! Hiç yağ koymadan teflon tavada pişerebilirsiniz (Yapışmaz!). Mutlaka bu tarifi deneyin! O kadar sağlıklı ve hafif pankek olduğuna inanamazsınız!!!
Tarifte normal un veya çavdar unu kullanabilirsiniz.

Malzemeler:
• Tam buğday unu 115g
• Yumurta 3 tane (buyuk boy) 180g
Süt 0,15% 140g
Kabartma tozu 2 g (tepesiz tatlı kaşığı)
Deniz tuzu 2g

Başlayalım:
1) Yumurtaların sarısını ve beyazını ayrılın ve farklı geniş derin kaplara koyun. 
2) Öncelikle bir tutam tuz attıp beyazları iyice sert köpüğe kadar çırpın (kase ve çırpıcı mutlaka kuru ve yağsız olması lazım, yoksa çırpılmaz!). Kenarda bırakın.
3) Öbür kasede aynı şekilde tuzu ekleyip beyazlaşıncaya kadar yumurta sarılarını çırpın.
4) Sarılarına süt ekleyin, karıştırın, daha sonra unu ve kabartma tozunu, tekrar karışturın!
5) Teflon tavayı orta ateşte ısıtın.
6) Son olarak çırpılmış beyazlarını parça parça ekleyerek obür kaseye koyarak aşağıdan yukarıya kaseyi çevererek dikkatli bir spatula ile karıştırın. Fazla karıştırmayın, içiresinde hava kalması lazım. Hamur çok kabarık olacak.
7) Hamuru kaşıkla tavaya 3-4 tane olarak dökün* ve her tarafta yaklaşık 2 dakika pişirin. (*bu aşamada pancake’in  içerisine taze kesilmiş meyveleri katabilirsiniz)
8) Hazır pencake’leri kapaklı bir tencereye sıcak kalması için koyabilirsiniz, fakat mutlaka kâğıt havlu ile kaplayın, çünkü pencake bekledikçe çok terliyor.
9) Servis için hem tuzlu hem tatlı malzemeleri kullanabilirsiniz. Krem peynir, yoğurt, bal, tahin+pekmez, fıstık ezmesi, taze meyveler en iyi seçeneklerden!

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder