1 Porsiyon (1 tane=48 gram): Kkal 76,73; Protein 4,70 g; Yag 2,44 g; Karbonhidrat 8,75 g
Servis: 3 porsiyon (tam 9 büyük tane çıkıyor, geniş tavada aynı zamanda 3 tane yapılır)
Zaman: 15 dakika
Pankek’in binlerce
tarifi var fakat gerçek amerikan pufpuf ‘pancake’ nasıl yapılır çok merak
ediyordum. Arıştırıyordum, deniyordum.. Bu tarifi internette buldum, ama kafama göre
malzemeleri değişterdim ve bazı yok ettim (şeker ve yağ ğibi J). Fakat teknik ve ölçü olarak o kadar başaralı ki! Her zaman aynı sonuç
alabilmek için tartı yardımı ile doğru ölçü kullanmalıyız! Hiç yağ koymadan
teflon tavada pişerebilirsiniz (Yapışmaz!). Mutlaka bu tarifi deneyin! O
kadar sağlıklı ve hafif pankek olduğuna inanamazsınız!!!
Tarifte normal un
veya çavdar unu kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
• Tam buğday unu 115g
• Yumurta 3
tane (buyuk boy) 180g
• Süt 0,15% 140g
• Kabartma
tozu 2 g (tepesiz tatlı
kaşığı)
• Deniz tuzu
2g
Başlayalım:
1) Yumurtaların sarısını ve beyazını ayrılın
ve farklı geniş derin kaplara koyun.
2) Öncelikle
bir tutam tuz attıp beyazları iyice sert köpüğe kadar çırpın (kase ve çırpıcı
mutlaka kuru ve yağsız olması lazım, yoksa çırpılmaz!). Kenarda bırakın.
3) Öbür kasede
aynı şekilde tuzu ekleyip beyazlaşıncaya kadar yumurta sarılarını çırpın.
4) Sarılarına
süt ekleyin, karıştırın, daha sonra unu ve kabartma tozunu, tekrar karışturın!
5) Teflon tavayı orta ateşte ısıtın.
6) Son olarak
çırpılmış beyazlarını parça parça ekleyerek obür kaseye koyarak aşağıdan
yukarıya kaseyi çevererek dikkatli bir spatula ile karıştırın. Fazla
karıştırmayın, içiresinde hava kalması lazım. Hamur çok kabarık olacak.
7) Hamuru kaşıkla tavaya 3-4 tane olarak dökün* ve her tarafta yaklaşık 2
dakika pişirin. (*bu aşamada pancake’in içerisine taze kesilmiş meyveleri
katabilirsiniz)
8) Hazır pencake’leri kapaklı bir tencereye sıcak kalması için
koyabilirsiniz, fakat mutlaka kâğıt havlu ile kaplayın, çünkü pencake
bekledikçe çok terliyor.
9) Servis için hem tuzlu hem tatlı malzemeleri kullanabilirsiniz. Krem
peynir, yoğurt, bal, tahin+pekmez, fıstık ezmesi, taze meyveler en iyi
seçeneklerden!
Afiyet olsun! |
20 Ağustos 2014 Çarşamba
Diyet ‘Pancake’ / Tam Buğday Pankek - 160 kkal/100g
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder