Instagram

28 Ağustos 2014 Perşembe

Peynir ezmesi - 222 kkal/100g

1 Porsiyon (100 gram):  Kkal 222,42; Protein 9,08 g; Yag 18,22 g; Karbonhidrat 5,19 g


Servis: 2 porsiyon
Zaman: 5 dakika

Peynir ezmesini bayılırım! Çok pratik bir şey! En önemli noktası bir tane peynir güçlü aromalı olacak, diğerleri daha yumuşak ve nötür. Yeşillik olarak en sevdiğiniz otu seçin. Ben dereotunu, maydanozu, fesleğeni, reyhanı, taze kekiki, taze soğanı denedim, hepsi çok güzel ve istediğime bağlı ara sıra değiştiriyorum.
Bazen buzdolabında küçük parça farklı peynirden kaldığı zaman bu tarifi kullanabilirsiniz.

Malzemeler:
Keçe peynir/ Rokfor/ Çadder / Eski kaşar / Emental / Edam.. 50 g
Sürmeli peynir / Yumuşak lor peynir / Süzme peynir 50 g      
• Labne krem peynir 80 g
• Yeşillik: Dereotu / Maydanoz / Fesleğen / Reyhan / Kekik / Soğan teze olarak 20 g
Ekstra olarak baharatlar size göre konulabilir: biberiye, rezene, kırmızı tatlı biber, pul biber, muskat rendesi, karabiber, köri, zerdeçal tozu, sarımsak, kimyon 2 g
 
Başlayalım:
1)       Bütün peyniri çatalla ezerek iyice karıştırın. Çok sert peyniri kullanırsanız öncelikle rendelemek gerekir.
2)       Yeşillikleri yıkadıktan ve kuruduktan sonra ufalayın ve ezmeye katarak tekrar karıştırın. Bu aşamada aynı zamanda da istediği baharatlar ekleyebilirsiniz.
3)       Şimdi nasıl tüketebilir:
1.       Ezme olarak ekmeğin üzerine sürerek, başka malzemeleri kullanarak muhteşem sandviç hazırlanabilirsiniz. Ayrıca ızgarada birkaç dakika tutarak sıcak sandviç de yapılabilir. Mmmmm… Peynir ezmesi eriyor, akıyor ve ‘beni ye’ diyor J
2.       Parça parça koyarak salatanın üzerine atılabilir.
3.       Fırın sebzelerin üzerine servis etmeden önce atabilirsiniz.
4.       Dip olarak (yoğun sos) tüketilebilir. Çıtır sebzeleri (havuç, salatalık, kereviz sapı gibi) uzun şerit şeklinde doğrayın. Veya lavaş ekmeği cips şeklinde yağsız tavada kızartın ve sosa batırarak çok eğlenceli ana yemek olarak yiyin!
5.       Bir harcı olarak kullanılır. Mesela değişik lavaş dürüm yapılabilir. Ben bu ezmesini raviolli dolgusu olarak kullanıyorum, gayet başaralı!

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder