1 Porsiyon (100 gram): Kkal 222,42; Protein 9,08 g; Yag 18,22 g; Karbonhidrat 5,19 g
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 5 dakika
Peynir ezmesini bayılırım!
Çok pratik bir şey! En önemli noktası bir tane peynir güçlü aromalı olacak,
diğerleri daha yumuşak ve nötür. Yeşillik olarak en sevdiğiniz otu seçin. Ben
dereotunu, maydanozu, fesleğeni, reyhanı, taze kekiki, taze soğanı denedim,
hepsi çok güzel ve istediğime bağlı ara sıra değiştiriyorum.
Bazen
buzdolabında küçük parça farklı peynirden kaldığı zaman bu tarifi kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
• Keçe
peynir/ Rokfor/ Çadder / Eski kaşar / Emental / Edam.. 50 g
• Sürmeli peynir / Yumuşak lor peynir
/ Süzme peynir 50 g
• Labne krem peynir
80 g
• Yeşillik:
Dereotu / Maydanoz / Fesleğen / Reyhan / Kekik / Soğan teze olarak 20 g
Ekstra olarak baharatlar size göre konulabilir: biberiye, rezene,
kırmızı tatlı biber, pul biber, muskat rendesi, karabiber, köri, zerdeçal
tozu, sarımsak, kimyon 2 g
Başlayalım:
1) Bütün peyniri çatalla ezerek iyice karıştırın. Çok
sert peyniri kullanırsanız öncelikle rendelemek gerekir.
2) Yeşillikleri
yıkadıktan ve kuruduktan sonra ufalayın ve ezmeye katarak tekrar karıştırın.
Bu aşamada aynı zamanda da istediği baharatlar ekleyebilirsiniz.
3) Şimdi nasıl
tüketebilir:
1. Ezme olarak
ekmeğin üzerine sürerek, başka malzemeleri kullanarak muhteşem sandviç
hazırlanabilirsiniz. Ayrıca ızgarada birkaç dakika tutarak sıcak sandviç de
yapılabilir. Mmmmm… Peynir ezmesi eriyor, akıyor ve ‘beni ye’ diyor J
2. Parça parça
koyarak salatanın üzerine atılabilir.
3. Fırın
sebzelerin üzerine servis etmeden önce atabilirsiniz.
4. Dip olarak
(yoğun sos) tüketilebilir. Çıtır sebzeleri (havuç, salatalık, kereviz sapı
gibi) uzun şerit şeklinde doğrayın. Veya lavaş ekmeği cips şeklinde yağsız
tavada kızartın ve sosa batırarak çok eğlenceli ana yemek olarak yiyin!
5. Bir harcı olarak
kullanılır. Mesela değişik lavaş dürüm yapılabilir. Ben bu ezmesini raviolli
dolgusu olarak kullanıyorum, gayet başaralı!
|
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder