1 Porsiyon (1
dilim 65 gram=1/8 pastası): Kkal 186,11; Protein 4,55 g; Yag 7,21 g; Karbonhidrat 25,10 g
Servis:
8 porsiyon
Zaman: 10 dakika + soğutma suresi
(3-4)
Çikolata sevenler için sağlıklı bir alternatif! Sıfır beyaz şeker, sıfır
ekstra yağ, üstelik şaşırtıcı tat! İçerisinde doğal hurma olduğu için basit
mozaik pastadan daha lezzetli, fakat kalorisi gerçekten düşük. Normal mozaik
pasta 428 kkal/100g!!! Nasıl? Güzel değil mı? ;)
Hazırlaması da çok çok kolay!
Malzemeler:
• Hurma 170g
• Süt 0,15% 100g
• Labne peyneri 80g
• Kakao tozu 40g (2 tepeli yk)
• Fındık kırığı 50g
• Cornflakes (Mısır gevreği) 30g
• Light bisküvi (keten tohumlu) 50g (1 paket)
+ Süslemek için hindistan cevizi tozu 5g
+ Süslemek için hindistan cevizi tozu 5g
Başlayalım:
1)
Çekirdek alınmış
hurmayı sütle blenderden iyice geçirin ve kaseye boşaltın.
2)
Labne peynirini, kakao tozu ekleyerek
karıştırın.
3)
Daha sonra fındığı, mısır gevreği,
parçalanmış bisküviyi ilave edip tekrar güzelce karıştırın.
4)
Bir parça yağlı kağıdı veya streçfolyoyu
masaya koyarak üzerine uzun şeklinde karışımı boşaltın, biraz düzeltin, eşitli olsun, uzun bir salam
şekli olması lazım. Kağıdının uzun olan tarafları kaldırarak salamımızı hafif
sağlayın, sonra tarafları birleştirerek sarın ve sucuğu iyice sıkıştırın. Ben
öncelikle yağlı kağıdı kullanıyorum, ondan sonra streçfolyoya sarıyorum.
5) Buzluğa gönderin ve en az 3-4 saat beklettin.
6) Üzerine hindistan cevizi tozunu serperek taze meyve, orman meyvesi, süzme yoğurt, sade
dondurma ile servis edebilirsiniz! (Benim tavsiyem süzme yoğurdu vanilya ile karıştırarak sos olarak mozaik pastanın yanında en güzel seçenektir!)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder