Instagram

12 Ağustos 2015 Çarşamba

Balık köftesi - 128 kkal/100g

1 Porsiyon=4köfte (253,32gram=1/4bütün porsyonun)Kkal 319,35; Protein 38,17g; Yag 13,72g; Karbonhidrat 11,91g
1 Köfte (63 gram):  Kkal 79,84; Protein 9,54g; Yag 3,43g; Karbonhidrat 2,98g



Servis: 3 porsiyon
Zaman: 30 dakika

İyi köfte benim için yumuşak ve sulu olması lazım, asla kuru ve sert olmaz! Fakat fazla yağı koymaktan değil, doğru pişirme tekniğinden ve doğru malzemeden kullanmaktan! Balık eti çok sevdiğim için dün ilk defa balık köftesini denedim ve hiç pişman da olmadın. Fırında pişirdim, öylece hiç ekstra yağ kullanmaktan kurtuldum. Eşim bile bağıldı. Tarifimi şiddetle tevsiye ederim!

Malzemeler:
 Panga filetosu* 400g (2 tane orta boy)
 Somon filetosu 220g (1 parça orta boy)
 Yumurta 50g (1 tane küçük boy)
 Galeta unu 30g (2 yk)
 Soğan 120g (1 orta boy baş)
 Baharatlar: tuz, kara biber, maydanoz vs..
 Zeytin yağı 20g (1yk)
 Opsiyon: Limon 1 tane
  *Başka herhangi beyaz etli balık, karides, kalamar olabilir


Başlayalım:
1) Fırını 180 dereceye kadar ısıtın.
2) Soğanı doğrayıp 1 yk yağda pişinceye kadar kavurun, soğutun.
2) Balık fileto eri eri doğrayıp rondoya attın. Ve bütün malzemeler ekleyerek rondodan geçirin, Fakat fazla değil, küçük parçalar kalsın.
3) Elleri suya batırarak köfteleri şekillendirip yağlanmış fırın kalıbına yerleştirin. Limon da dörde bölerek ekleyin.
4) Fırın alt kısıma sıcak su ile doldurulmuş bir kalıp koyun.
5) Köfteleri fanlı fırında 20 dakika pişirin, daha sonra ızgara bölümü açıp 3-4 dakika daha pişirin (kızarına kadar).
6) Fasulye veya herhangi başka sebzeler ile servis yapın.

Afiyet olsun!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder