1 Porsiyon=4köfte (253,32gram=1/4bütün porsyonun): Kkal 319,35; Protein 38,17g; Yag 13,72g; Karbonhidrat 11,91g
1 Köfte (63 gram):
Kkal 79,84; Protein 9,54g; Yag 3,43g; Karbonhidrat 2,98g
|
Zaman: 30 dakika
İyi
köfte benim için yumuşak ve sulu olması lazım, asla kuru ve sert olmaz! Fakat
fazla yağı koymaktan değil, doğru pişirme tekniğinden ve doğru malzemeden
kullanmaktan! Balık eti çok sevdiğim için dün ilk defa balık köftesini
denedim ve hiç pişman da olmadın. Fırında pişirdim, öylece hiç ekstra yağ
kullanmaktan kurtuldum. Eşim bile bağıldı. Tarifimi şiddetle tevsiye ederim!
Malzemeler:
• Panga filetosu* 400g (2 tane orta boy)
• Somon filetosu 220g (1 parça orta boy)
• Yumurta 50g (1 tane küçük boy)
• Galeta unu 30g (2 yk)
• Soğan 120g (1 orta boy baş)
|
• Baharatlar: tuz,
kara biber, maydanoz vs..
• Zeytin yağı
20g (1yk)
• Opsiyon: Limon 1 tane
*Başka herhangi beyaz etli balık, karides, kalamar olabilir |
Başlayalım:
1) Fırını 180 dereceye kadar ısıtın.
2)
Soğanı doğrayıp 1 yk yağda pişinceye kadar kavurun, soğutun.
2) Balık
fileto eri eri doğrayıp rondoya attın. Ve bütün malzemeler ekleyerek
rondodan geçirin, Fakat fazla değil, küçük parçalar kalsın.
3)
Elleri suya batırarak köfteleri şekillendirip yağlanmış fırın kalıbına yerleştirin.
Limon da dörde bölerek ekleyin.
4) Fırın
alt kısıma sıcak su ile doldurulmuş bir kalıp koyun.
5)
Köfteleri fanlı fırında 20 dakika pişirin, daha sonra ızgara bölümü açıp 3-4
dakika daha pişirin (kızarına kadar).
6) Fasulye
veya herhangi başka sebzeler ile servis yapın.
Afiyet olsun! |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder