1 Porsiyon (250gram=1/3):
Kkal 255,00; Protein 15,79g; Yag 6,66g; Karbonhidrat 29,10g
Servis: 3 porsiyon
Servis: 3 porsiyon
Zaman: 60 dakika
Pilav sevenlere, bulgur sevenlere, veya
sevmeyenlere, sevmek deleğiyle bu tarifi paylaşıyorum. Çok başaralı! Öyle gözükmüyorsa
da bile, çok lezziz bir tarif! Her zamanki gibi gereksiz yağ yok. Sebze ve
bulgur kendi güzel tatları ortaya çıkartan bir reçete!
Malzemeler:
• Soğan 1 küçük baş (70g)
• Havuç 1 tane küçük boy (70g)
• Yeşil biber 1 tane (25g)
• Kırmızı biber 1 tane (70g)
• Domates püresi 100g
• Su 300 ml
• Bulgur (iri pilavlık) 100g
• Dana eti 150g
• Baharatlar: tuz, karabiber, pul biber,biberiye, kekik
tadına göre
Başlayalım:
1) Yapışmaz tavada fındık büyüklüğünde kesilmiş eti 5
dakika kavurun, renk değişine kadar. Küçük küp doğranmış soğanı ekleyin ve
beraber 5 dakika daha kavurun. Soğan şeffaflayınca rendelenmiş havucu ve küçük
kesilmiş biberleri ekleyin. 5 dakika kadar kapalı kapakla pişirin. Pişirme
süreçinde gerekirse biraz su ekleyebilirainiz.
2) Bulguru yıkayıp tavaya ekleyin. 3 dakika
kavurun.
3) Domates püresini, suyu, baharatları ekleyip
karıştırın, kapağı kapatın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve pişine kadar
yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Gerekirse biraz suyu ekleyebilirsiniz.
4) Ateşi kapatın ve 10-15 dakika dimlendirin.
5) Yoğurt veya salata ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder