Instagram

17 Ağustos 2015 Pazartesi

Etli sebzeli bulgur pilavı - 102 kkal/100g

1 Porsiyon (250gram=1/3):  Kkal 255,00; Protein 15,79g; Yag 6,66g; Karbonhidrat 29,10g


Servis: 3 porsiyon
Zaman: 60 dakika

Pilav sevenlere, bulgur sevenlere, veya sevmeyenlere, sevmek deleğiyle bu tarifi paylaşıyorum. Çok başaralı! Öyle gözükmüyorsa da bile, çok lezziz bir tarif! Her zamanki gibi gereksiz yağ yok. Sebze ve bulgur kendi güzel tatları ortaya çıkartan bir reçete!

Malzemeler: 
Soğan 1 küçük baş (70g)
Havuç 1 tane küçük boy (70g)
Yeşil biber 1 tane (25g)
Kırmızı biber 1 tane (70g)
Domates püresi 100g
Su 300 ml
Bulgur (iri pilavlık) 100g
Dana eti 150g
Baharatlar: tuz, karabiber, pul biber,biberiye, kekik tadına göre

Başlayalım:
1) Yapışmaz tavada fındık büyüklüğünde kesilmiş eti 5 dakika kavurun, renk değişine kadar. Küçük küp doğranmış soğanı ekleyin ve beraber 5 dakika daha kavurun. Soğan şeffaflayınca rendelenmiş havucu ve küçük kesilmiş biberleri ekleyin. 5 dakika kadar kapalı kapakla pişirin. Pişirme süreçinde gerekirse biraz su ekleyebilirainiz.
2) Bulguru yıkayıp tavaya ekleyin. 3 dakika kavurun.
3) Domates püresini, suyu, baharatları ekleyip karıştırın, kapağı kapatın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve pişine kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Gerekirse biraz suyu ekleyebilirsiniz.
4) Ateşi kapatın ve 10-15 dakika dimlendirin.
5) Yoğurt veya salata ile servis edin.

Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder