Instagram

17 Ağustos 2015 Pazartesi

Hafif kabaklı kiş / kabaklı tart - 200 kkal/100g

1 Porsiyon (167gram=1/10):  Kkal 335,33; Protein 18,05g; Yag 21,17g; Karbonhidrat 23,07g


Servis: 10 porsiyon
Zaman: 60 dakika

Bu kiş inanılmaz güzel!!!! Çok ama çok başaralı! Her zamanki gibi olabildiğince hafiflettim..
Kolay, hızlı, pratik, lezzetli ve sağlıklı! Hepsi bir arada yani! Üstelik de light versiyon!
Taze soğan ve dereotu, sebzeler, peynir, tam buğdaylı hamur.. Tam benlik.. Tat uyumu muhteşem.. Nefisssssss...

Malzemeler: 

Kiş hamuru
• Yoğurt 4 yk (120g)
• Tereyağı oda sıcaklığında 80g
• Tam buğday unu 250g (yaklaşık 2 bardak)
• Yumurta 1 küçük boy (40g)
• Kabartma tozu 1/2 paket (5g)
• Tuz 1/2 çk (1g)
Har
• Taze soğan 1 demet (400g)
• Havuç 2 tane orta boy (300g)
• Kabak 2 tane orta boy (500g)
• Keçi beyaz peynir 260g
• Süzme peynir 150g
• Dereotu 1/3 demet (30g)
• Zeytin yağı 2 yk (40g)
• Baharatlar: tuz, karabiber, pul biber,biberiye, kekik tadına göre
• Parmesan peyniri 2 yk (40g)
• Susam, çörek otu 1er tk (5g)


Başlayalım:
1) Yapışmaz tavada 1 yk zeytin yağında kapalı kapağında ufak doğranmış soğanı kavurun, suyu gidine kadar. (10-12 dakika).  Ateşten alıp soğutun.
2) Ayrı yapışmaz tavada 1 yk zeytin yağında  kapalı kapağında rendelenmiş havucu kavurun 5 dakika kadar, daha sonra rendelenmiş kabayı ekleyerek daha suyu gidine kadar 10-12 kavurun. Ateşten alıp soğutun.
3) Fırını fansız 180 derecede ısıtın.
4) Hamuru yapın. Yumuşak tereyağı, yumurtayı ve yoğurdu bir kasede iyice karıştırın, üzerine un, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek yoğurun. Fakat bir anda bütün unu koymayın, azar azar. Hamur kulak memesi kıvamında olacak. Gerekirse biraz daha az veya fazla unu kullanabilirsiniz.
5) Soğutulmuş soğanı, kabağı ve havucu, baharatlarla, ince kıyılmış dereotu ile ve ufalanmış peynirle karıştırın.
6) Hamuru parmakla uygun bir fırın kalıba yayın, üzerine harcını boşaltıp parmesan peynir, susam ve çörek otu ile serperek fırına verin. 30-35 dakika pişirin.
7) Fırından alıp yaklaşık 20 dakika soğutun.
8) Porsiyon yanında bir kase yoğurtla servise sunabilirsiniz!

Afiyet olsun!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder