Instagram

17 Ağustos 2015 Pazartesi

Tavuk buhar köftesi - 105 kkal/100g

1 Porsiyon (250gram=1/10):  Kkal 261,71; Protein 37,36g; Yag 6,44g; Karbonhidrat 14,98g



Servis: 2 porsiyon
Zaman: 45 dakika

Bu kadar yumuşak köftesi ben de beklemiyordum. Ama tarif o kadar güzel oldu ki. Eşim de bayıldı! Pişmemiş soğan da koyabilirsiniz, fakat pişmiş ile daha güzel oluyor.
Ayrıca bu yemek çok yüksek protein kaynağıdır.  Spor yapıyorsanız, yemeklere dikkat ediyorsanız ve haşlanmış tavuk göğüsünden bıktıysanız güzel bir seçenektir.
Buharda pişirdiği için bütün besin değeri, vitamin ve mineraller köftede kalıyor. Faydalayın!

Malzemeler: 
Tavuk göğüsü 1 buyuk boy / tavuk göğüsü kıyması 300g
• Soğan 1 büyük baş (120g)
• Kabak 1 tane orta boy (100g)
• Un 1 yk (15g)
• Baharatlar: tuz, karabiber, pul biber,biberiye, kekik tadına göre
• Yeşillik (maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik..)
• Zeytin yağı 1 yk (20g)

Başlayalım:
1) Yapışmaz tavada 1 yk zeytin yağında kapalı kapağında ufak doğranmış soğanı kavurun, suyu gidine kadar. (10-12 dakika).  Ateşten alıp soğutun.
2) Kabağı ufak rendeleyin ve ellerde sıkın, fazla suyundan kurtulun.
3) Rondoya birkaç parçaya kesilmiş tavuk etini koyun, rendelenmiş kabağı, kavrulmuş soğanı, unu, baharatları koyup iyice ezin.
4) Islak ellerde ceviz büyüklüğünde köfteleri şekillendirin ve düz tabağa koyun. (Buzdolabında birkaç saat dinlendirmek fayda var, fakat şart değil).
5) Buhar pişiricini yağlayıp üzerine köfteleri yerleştirin ve kapağı kapatıp orta ateşte 25-30 dakika buharda pişirin.
6) Sıcak olarak yoğurt, salata, çorba veya kıpkırmızı sos ile servise sunabilirsiniz!

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder