1 Porsiyon (250gram=1/10):
Kkal 261,71; Protein 37,36g; Yag 6,44g; Karbonhidrat 14,98g
Servis:
2 porsiyon
Zaman: 45 dakika
Bu
kadar yumuşak köftesi ben de beklemiyordum. Ama tarif o kadar güzel oldu ki.
Eşim de bayıldı! Pişmemiş soğan da koyabilirsiniz, fakat pişmiş ile daha
güzel oluyor.
Ayrıca
bu yemek çok yüksek protein kaynağıdır. Spor yapıyorsanız, yemeklere dikkat
ediyorsanız ve haşlanmış tavuk göğüsünden bıktıysanız güzel bir seçenektir.
Buharda
pişirdiği için bütün besin değeri, vitamin ve mineraller köftede kalıyor.
Faydalayın!
Malzemeler:
|
• Tavuk göğüsü 1 buyuk boy / tavuk göğüsü kıyması 300g
• Soğan 1 büyük baş (120g)
• Kabak 1 tane orta boy (100g)
• Un 1 yk (15g)
• Baharatlar: tuz, karabiber, pul biber,biberiye, kekik tadına göre
• Yeşillik (maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik..)
• Zeytin yağı 1 yk (20g)
Başlayalım:
1) Yapışmaz
tavada 1 yk zeytin yağında kapalı kapağında ufak doğranmış soğanı kavurun,
suyu gidine kadar. (10-12 dakika).
Ateşten alıp soğutun.
2) Kabağı ufak rendeleyin ve ellerde sıkın, fazla suyundan kurtulun.
|
3) Rondoya birkaç
parçaya kesilmiş tavuk etini koyun, rendelenmiş kabağı, kavrulmuş soğanı, unu,
baharatları koyup iyice ezin.
4) Islak ellerde ceviz
büyüklüğünde köfteleri şekillendirin ve düz tabağa koyun. (Buzdolabında
birkaç saat dinlendirmek fayda var, fakat şart değil).
5) Buhar pişiricini
yağlayıp üzerine köfteleri yerleştirin ve kapağı kapatıp orta ateşte 25-30
dakika buharda pişirin.
6) Sıcak olarak
yoğurt, salata, çorba veya kıpkırmızı sos ile servise sunabilirsiniz!
Afiyet olsun!
|
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder