Instagram

19 Ağustos 2015 Çarşamba

Ev Yapımı Burger Menüsü - 155 kkal/100g

1 Porsiyon (535gram=1):  Kkal 829,17; Protein 44,89g; Yag 28,27g; Karbonhidrat 96,01g

 * (fotoğraftaki iki kofteli Burgeri eşim için yaptım ;) )

Servis: 1 porsiyon
Zaman: 30 dakika

İlk yediğimde 'Ev yapımı Burger bu kadar mı güzel olur!?' diye düşündüm ve çok şaşırmıştım. Bu menü gerçekten çok başaralı. Bütün olarak  mutlaka uygulayın! Menüde burgere gereksiz veya yakışmaz  malzeme yoktur!
Bu yemeği ödül veya hafta sonu yemek parti olarak düşünebilirsiniz. Çünkü bütünce gayet yüksek kalorili bir yemektir.
Ama ara sıra olabilir. Sonuçta o kadar dikkat ediyoruz ve spor yapıyoruz ki kendimize de mutlu etmemiz lazım!
Ayrıca bu menüyü de çok hafif şeklinde yapıyorum. Normal Burger bu miktarda en az 1500 kalori sahiptir, bu yüzden yeni de hafif konseptime uyuyor!

 Malzemeler:  
• Burger köftesi 1 tane (121g)
• Burger tam buğday ekmeği UNO 1 tane (60g)
• Burger cheddar dilim peyniri 1 dilim (13,5g)
• Soğan  kavurması 50g
• Mantrar sote 50g
• Kornişon 3 tane (10g)
• Ketçap 2 yk (30g)
• Barbekü sos HP BBQ 2 yk (30g)
• Hardal 1 yk (15g)
• Mayonez light 1 yk (15g)

Başlayalım:
1) Öncelikle patatesi yapın. Fırına attıktan sonra ayrı yapışmaz tavalarda soğanı ve mantarı kavurun.
2) ColeSlow light salatasını hazırlayın.
3Köftesini pişirin.
4) Kornişonleri küçük halka şeklinde kesin.
5) Ekmeği ısıtın.
6) Sosları hazırlayın!
7) Bütün hazırlanmış olduğu malzemeleri bir tabağa getirip nefis bir burgeri yapıp afiyetle eğlenin!

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder