Instagram

19 Ağustos 2015 Çarşamba

Tefteli Köftesi / Rus Sulu Köfte - 100 kkal/100g

1 Porsiyon (370gram=1/3):  Kkal 369,47; Protein 37,70g; Yag 8,26g; Karbonhidrat 37,54g


Servis: 3 porsiyon
Zaman: 40 dakika

Bu Rus bir tarif, fakat kendim yorumumda :) Yani hafifletmiş ve faydasını ettirmiş versiyon ile sizi tanıştırıyorum. Türk damak zevkine göre çok uygun. Et, soğan, havuç, pirinç. Çok basit ve ekonomik, fakat şekil ve sunum biraz farklı. Aynı zamanda bu köfteler çok hafif ve besleyici. Umarım beğenirsiniz.

 Malzemeler:  
• Dana kıyması orta yağlı 100g
• Tavuk göğüsü kıyması 300g
• Soğan 1 orta boy baş (200g)
• Kepekli pirinç* 50g
• Havuç 200g
• Yumurta 1 tane küçük (40g)
• Un 1 yk (20g)
• Domates 1 tane (100g)
• Domates püresi 100g
• Domates salçası 50g
• Tuz, karabiber tadına göre, defne yaprağı
• Su 500ml
 * herhangi pirinci kullanabilirsiniz

Başlayalım:
1) Öncelikle kepekli pirinci biraz yumuşatmak lazım. Yıkadıktan sonra bol kaynar suda 10 dakika haşlayın (beyaz pirinç kullanıyorsanız 6 dakika). Süzün ve soğutun.
2) Köfte için kıymaları, yumurtayı, yarı haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi, küçük rendelenmiş 1 tane soğanı iyice yoğurun ve suda ıslatmış ellerde ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteleri şekillendirin.
3Sosu hazırlayın. Havucu rendeleyin, soğanı küçük küp olarak kesin. Yapışmaz tavada çok az su ekleyerek beraber yumuşayıncaya kadar pişirin (7-10 dakika). Rendelenmiş domatesi ve baharatları (tuz, karabiber, defne yaprağı) ekleyin, biraz daha pişirin.
4) Ayrı yağsız tavada 1 yk unu renk beje dönüşüne kadar karıştırarak kavurun. Ondan sonra bir kasede 500 ml suda salçasını ve püresini eritin. Una azar azar ekleyerek hızlıca çırpıcı yardımı ile ilave edin. beraber 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Ve öbür sosla birleştirin.
5) İçine köfteleri ekleyerek kapağını kapatın ve 35-40 dakika kısık ateşte pişirin.
6) Sıcak olarak yoğurt veya salata ile servis edin!

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder