Malzemeler:
• Dana kıyması orta yağlı 100g
• Tavuk göğüsü kıyması 300g
• Soğan 1 orta boy baş (200g)
• Kepekli pirinç* 50g
• Havuç 200g
• Yumurta 1 tane küçük (40g)
• Un 1 yk (20g)
• Domates 1 tane
(100g)
• Domates püresi 100g
• Domates salçası 50g
• Tuz, karabiber tadına göre, defne yaprağı
• Su 500ml
*
herhangi pirinci kullanabilirsiniz
Başlayalım:
1)
Öncelikle kepekli pirinci biraz yumuşatmak lazım. Yıkadıktan sonra bol kaynar
suda 10 dakika haşlayın (beyaz pirinç kullanıyorsanız 6 dakika). Süzün ve
soğutun.
2) Köfte
için kıymaları, yumurtayı, yarı haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi, küçük rendelenmiş 1 tane
soğanı iyice yoğurun ve suda ıslatmış ellerde ceviz büyüklüğünde yuvarlak
köfteleri şekillendirin.
3) Sosu hazırlayın. Havucu
rendeleyin, soğanı küçük küp olarak kesin. Yapışmaz tavada çok az su
ekleyerek beraber yumuşayıncaya kadar pişirin (7-10 dakika). Rendelenmiş
domatesi ve baharatları (tuz, karabiber, defne yaprağı) ekleyin, biraz daha pişirin.
4) Ayrı
yağsız tavada 1 yk unu renk beje dönüşüne kadar karıştırarak kavurun. Ondan
sonra bir kasede 500 ml suda salçasını ve püresini eritin. Una azar azar
ekleyerek hızlıca çırpıcı yardımı ile ilave edin. beraber 2-3 dakika
karıştırarak pişirin. Ve öbür sosla birleştirin.
5) İçine
köfteleri ekleyerek kapağını kapatın ve 35-40 dakika kısık ateşte pişirin.
6) Sıcak
olarak yoğurt veya salata ile servis edin!
Afiyet
olsun!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder