Instagram

19 Ağustos 2015 Çarşamba

Ev Yapımı Burger Köftesi / Burger Köftesi - 181kkal/100g

1 Porsiyon (121gram=1/8): Kkal 219,67; Protein 24,01g; Yag 9,29g; Karbonhidrat 8,85g


Servis: 8 porsiyon
Zaman: 30 dakika

Evde burger yaptınız mı hiç? Eğer bir tarif bakıyorsanız, benim tarifimi şiddetle tavsiye ederim! Çok ama çok güzel!
Evde yaparsanız gayet sağlıklı bir yemektir! Evet sağlıklı burger! Çünkü evde en taze ve güzel malzemeler kullanıyorsanız. Ayrıca katkı maddeler ve kötü yağlar yok.
Tabi her gün değil de, örneğin hafta sonları arkadaşları çağırarak burger partisi yapılabilir.
Ve bu köfteyi sadece bürger içine koymak şart değil. Onu tek başında salata ile yenebilir, veya dürüm olarak lavaş içine koyulabilir.


Malzemeler:  
Dana kıyma orta-az yağlı 800g
Soğan 1 tane büyük (120g)
Beyaz ekmek kurusu 3 dilim
Yumurta 1 tane küçük boy (40g)
Ketçap 3 yk (60g)
Hardal dijon 1,5 yk (30g)
Tuz 1 tatlı kaşığı
• Karabiber 1 çay kaşığı
• Kimyon 1 çay kaşığı

Başlayalım:
1) Öncelikle et kıymayı yaptırırken kıyma makinesinden 2 kere çektirmeye rica edin.
2)  Yapışmaz tavada 1 yk yağda yarım halka şeklinde kesilmiş soğanı kavurun, yaklaşık 10-12 dakika. Ateşten alıp soğutun ve bıçakla ufak ufak kesin.
3) Ekmekleri rondodan geçirin.
4) Bütün hazırlanmış ve kalan malzemeleri bir kaseye koyup 5 dakika güzelce yoğurun.
5) Suyla ıslatmış ellerde orta boy köfteleri şekillendirin, buzdolabında en az 6-12 saat beklettin (şart değil fakat daha güzel oluyor). 8 tane yuvarlak silindir burger şeklinde köfte yapın.
6) En lezzetli mangal tabi, fakat şehirde pek mümkün değil. Bu yüzden evde en güzel yolu tava + fırın. Izgara tavasında her iki tarafta 3-4er dakika güzel kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra bir fırın kalıba koyup fırında 200 derecede 15 dakika daha tutun. Asla fazla pişirmeyin, suyu gitmesin ve kurumasın!
7) Sıcakken burgerleri yapıp sevdiklerinizi mutlu edin!

Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder